פטור מנזקי גוף

  • האם ניתן לחתום מראש על ויתור תביעת-נזקי-גוף?
    יאיר | 12/11/2008 22:37

    בסמוך למקום מגורי, נמצא בית-ספר. ביקשתי ממנהל בית-הספר, להשתמש באולם הספורט. הוא מצידו אמר שמסכים, אך ישנה בעיה עם "ביטוח נזקי גוף". שאלתי: האם ניתן לחתום מראש על ויתור של תביעה, ואז אני לא אוכל לתבוע אותו במקרה של נזק. או שמא החתימה אינה מבטלת את האחריות של בית-הספר? אם כן אפשר, אז האם דרך עורך-דין, או אפילו סתם מסמך פשוט? תודה גדולה מראש על התשובה

    • פטור מנזקי גוף
      | עו"ד יקי רנד | 13/11/2008 12:36

      תניית פטור מנזקי גוף, הנה סוגייה מורכבת, ונפסק כבר בעבר כי נוגדת היא תקנת הציבור ( ר' לדוג 'פס"ד לגיל טרמפולין ). עם זאת, אם מדובר בחוזה מושכל, בו יש שוויון בין הצדדים, אשר מסכימים מבעוד מועד כי האחריות אינה חלה על בית הספר בנוגע לנזקי גוף, לא ניתן לפסול הסכם שכזה על הסף, ויש לבוחנו באופן דקדקני. לשם כך, חסרים פרטים מהותיים, כגון, מהי הפעילות המדוברת באולם הספורט, מי המשתתפים, מי מפקח על פעילות זו וכיו"ב. קח בחשבון, כי חתימה על מסמך שכזה, עלולה להביאך לסיטואציה לא נעימה, בה חלילה ייגרם נזק גופני לך או למתאמן אחר, כתוצאה מרשלנות בית הספר, אולם לא תוכל לתבוע פיצוי עקב ההסכם. לפיכך, רצוי להתייעץ עם עו"ד טרם חתימה שכזאת, וכן לבדוק האספקט הביטוחי שלך ושל בית הספר. ניתן להעזר במסלול הייעוץ האישי.