פגיעה ברכב חונה

  • "פגיעה" ברכב חונה
    א | 02/11/2008 14:13

    שלום. הגעתי לחנייה בחנות מסויימת, ולאחר שיצאתי ממנה, נכנסתי לרכב והתחלתי לצאת מהחנייה ברוורס. הבחנתי ברכב עבודה (כנראה של אחד העובדים) שחונה בניצב אליי (כנראה במקום אסור) -דבר שמקשה עליי את היציאה מהחנייה. תוך כדי הפטרולים ליציאה מן החנייה, נשקתי בעדינות את הרכב החונה. יצאתי וראיתי שעל כל הרכב ישנם הרבה פגיעות חלשות וכתמים באזורים שונים ברכב, ובאזור הפגיעה ישנו סימן פגיעה מזערי וקטן שכלל לא בטוח שנגרם מתוצאה מהנשיקה לרכב. אדם אחד שעבר במקרה כנראה במקום (או אולי עובד בחנות) התחיל לצעוק ולומר שפגעתי ברכב בצורה קשה וכל מיני אמירות כאלו ואחרות ושהוא קורא לבעלת הרכב. חכיתי מס' דקות, ומשלא הגיע בעלת הרכב נסעתי לדרכי.יש לציין , שאני נהג חדש, ושבעלת הרכב הייתה דודתי -ולקחתי ממנה (ברשות) את הרכב. לאחר כחודש, הגיע טלפון אל דודתי , ובה בעלת הרכב שנפגע כביכול והיא טוענת שהיא כבר ערבה את המשטרה בנושא, ושהיא צילמה את המקרה. והיא מבקשת לדבר איתי בטלפון . מה עליי לעשות ? האם רשיוני ישלל ? האם על בעלת הרכב הנפגע להוכיח שנגרם נזק ממני ? כיצד היא יכולה להוכיח שהנזק נגרם ממני ? האם פעלתי כשורה ? האם כדאי לי לפנות למשטרה ולמסור את גרסתי ? האם לדבר עם בעלת הרכב , ואם כן -ממה להזהר בשיחה ? אנא בבקשה עזר לי ~~~!!

    • פגיעה ברכב חונה
      | עו"ד יקי רנד | 02/11/2008 14:31

      עליך לנקוט בקו פעולה, אשר ימזער את הנזק/הסיכון, אשר אתה עלול לעמוד בפניו. ע"פ גרסתך, למעשה, פגעת ברכב החונה, אולם המדובר בנזק מזערי, אשר נמוך לאין שיעור ממכלול הנזקים אשר היו קיימים ברכב בעת התאונה. נכון היה מצידך, לצלם שני הרכבים ברגע התאונה, כך שתהיה תמונת מצב אותנטית, לגבי נסיבות התאונה, ובייחוד לגבי מצב הרכב החונה. העובדה כי עזבת מקום התאונה, ללא השארת פרטים, אינה פועלת לטובתך, אם כי לא ברחת מהמקום וחיכית לבעלת הרכב עד בוש. עצתי לך, ליצור קשר עם בעלת הרכב, ולהקליט השיחה. במסגרת השיחה, עליך להבהיר עמדתך, כי נגרם נזק מינורי בלבד וכי תסכים לפצותה אך ורק בגובה נזק זה, אם תווכח כי אכן גרמת לפגיעה, ולו הקטנה ביותר. טוב יהיה, אם בעלת הרכב תאשר במסגרת השיחה, כי רכבה אכן היה פגוע במוקדים רבים, וכי פגיעתך הנה מזערית ביותר. יתכן, ואף תוכל להיפגש עמה, כדי שתראה לך בדיוק מהי הפגיעה אשר ניתן לייחס לך, וגם פגישה זו ניתן להקליט. במידה ורכבך מבוטח בפוליסת רכוש, חשוב מאד לדווח לחב' הביטוח אודות התאונה, ולפרט נסיבות התאונה כאמור לעיל. כמו כן, צלם רכבך לצורך הוכחת העובדה כי לא נפגע כתוצאה מהתאונה. באשר להיבט המשטרתי, יתכן ולאחר שתיצור קשר עם בעלת הרכב, והיא תבין כי אתה מתמודד עם הנושא, הרי שהמשטרה כבר לא תהיה רלוונטית. מצד אחד, אסור להיות תמים, ולאפשר לבעלת הרכב "לתפוס עליך טרמפ" ולייחס לך נזקים שאינם קשורים אליך, מצד שני, חשוב להתמודד ולהסביר כי לא ברחת מהמקום, ואז תהיה חסין בפני סנקציה משטרתית.