אובדן הקלות מס

  • האם רשלנות שמשתמעת מפס
    גדעון | 24/10/2008 15:00

    אחריות מוגברת של מעביד כלפי עובדיו, הינה פיתוח של הפסיקה בישראל, הנגזרת מסעיף 37 לפקודת הנזיקין הדן ברשלנות. מתוכן הסעיף הנ"ל שפורסם במאמרכם עולה שאלתי כדלקמן : ביה"ד לעבודה פסק בדיעבד , שיחסי עם מעסיקי (רשות מקומית) היו למעשה יחסי עובד מעביד, חרף העובדה שב-10 שנות עבודתי הגשתי חשבוניות חודשיות . על הרשות שהיא גוף ציבורי נתמך בייעוץ משפטי צמוד היה לדעת כל זאת ולנהוג בהתאם . בין היתר נפסק שמעבידי יפקיד עבורי בקופ"ג וקרן השתלמות את הסכומים שהיה עליו להפקיד, אילו הייתי עובד הרשות , לרבות פיצויי פיטורין וסכומים נלווים . מאחר והפקדה זו יכולה להתבצע רק בתום 10 שנות עבודתי , נאמר לי במס הכנסה שהם לא יזכו אותי בהנחות וזיכויים שאמור הייתי לקבל אילו ההפקדות היו נעשות במועדן (בתום כל שנת מס ) לכן לא יעניקו לי אותן ולא את הפטור המקובל על פיצויי פיטורין . מכיוון שבעיניהם סכומים אלו הינם הכנסה חייבת מכאן שאלתי , האם יש מקום לתבוע את הרשות בנזיקין בגין העובדה שהתרשלותה, עליה חייבת הייתה להיות מודעת מלכתחילה, גרמה לי נזק בגובה תשלום המס שאני נדרש היום לשלם . אין ספק שאילו פעלה הרשות מראש ע"פ דין. מס זה היה נחסך ממני . אודה להתייחסותכם המקצועית

    • אובדן הקלות מס
      | עו"ד יקי רנד | 29/10/2008 13:36

      ע"פ נתוני המקרה, קיימת לך עילת תביעה כנגד הרשות המקומית אשר עקב מחדלה, לא הופקדו לך כספים במהלך תקופת העסקתך, וכפועל יוצא הפסדת ההקלות במס להן היית זכאי בזמן אמת. בעקרון, היה עליך לצרף ראש נזק זה, לתביעתך כנגד הרשות, אשר אני מבין מדבריך כי הסתיימה. עם זאת, יש לשקול, לאחר עיון בפסה"ד, הגשת תביעה בגין ראש נזק זה. תוכל לפנות למסלול היעוץ האישי.

      • הכרת תודה
        גדעון | 30/10/2008 12:18

        לעו"ד יקי רנד מודה על תשובתך הבהירה