הצורך לרכוש רכב חדש

  • תאונת דרכים
    *** | 15/10/2008 16:39

    לפני מספר חודשים פגע ברכב שלי רכב אחר ונקבע כי רכבי מושבת בשל פגיעת טוטלוס. הרכב שלי נפגע בעת ששהה בחניה ואני עמדתי לצידו.הנהג הפוגע נהג ללא ביטוח. מדובר ברכב חדש יחסית (חצי שנה על הכביש) וקיבלתי את כספי הביטוח. ניסיתי לחפש רכב דומה אולם לא מצאתי מאחר וכמעט אין היצע של רכבי יד שניה חצי שנה לאחר היצור. בסופו של דבר הזמנתי רכב חדש וזהה לזה שנפגע. האם באפשרותי לתבוע מהנהג הפוגע את הפרש בין כספי הביטוח ששולמו לי לבין עלות הרכב החדש?

    • הצורך לרכוש רכב חדש
      עו"ד גיא כהן | 16/10/2008 08:10

      שלום רב הפיצוי שתקבל לא אמור להעמיד אותך במצב טוב יותר אילולי התאונה. אם תקבל פיצוי בגין ההפרש זה יהיה המצב לכאורה. אמרתי לכאורה כי אני אממין שביהמ"ש כן יראה בצורך שלך לרכוש רכב חדש כצורך שנכפה עלייך ולכן ייתכן שתזכה בפיצוי. תוכל לתבוע גם אבדן זמן הוצאות ועגמת נפש, כמו גם עלויות שנובעות מהצורך להפעיל הפוליסה. בהצלחה.

      • תודה
        *** | 16/10/2008 10:22

        רוב תודות. האם ההליך המתאים הינו תביעה קטנה?

        • הצטרפות לתביעה של חברת הביטוח
          עו"ד גיא כהן | 16/10/2008 17:52

          שלום שוב. נסי לבקש מעוה"ד של הביטוח שמתי שהוא יגיש תביעה בשם חברת הביטוח, נגד הנהג הפוגע, לצרף אותך כתובעת נוספת. אם זה לא הולך תביעות קטנות בהחלט מתאים.