כשאין כסף לשלם את פסק הדין

  • מה עושים אם מפסידים תביעת נזיקין ואין את הכסף לשלם
    ערן | 08/10/2008 22:26

    ניבעתי על כמיליון שח והפסדתי ואני רק בגיל 22 (ת. דרכים קטלנית שלא היו ביטוחים) 1)האם אני אצטרך לשבת במאסר כדי שהקנס יימחק? 2)או שפשוט מעקלים לי את החשבון? 3)האם אני לא יוכל לעזוב את האץ אם יש עיקולים על חשבון הבנק?

    • כשאין כסף לשלם את פסק הדין
      עו"ד גיא כהן | 10/10/2008 08:39

      שלום ערן. אם לא הוציאו צו עיכוב יציאה מהארץ אין מניעה לעזוב. מאסר אינו רלוונטי כאשר מדובר על חוב אזרחי בתביעה אזרחית. בהחלט סביר כי חשבונך יעוקל.

    • מה קשור שאתה בן 22? חשבת על זה כשפגעת?
      אורן | 11/10/2008 00:56

      האם נפגע שנפגע מבחור בן 22 צריך לספוג את זה? האם המדינה צריכה לספוג את זה? כמובן שתשלם את זה בריבית והצמדה כל חייך עד שתחזיר את האגורה האחרונה. הוצל"פ וכאלה...כמה פעמים יצאו בתקשורת - לא לנסוע בלי ביטוח או רישיון בתוקף? מה לא הבנת?

      • לאורן שלום!
        ערן | 12/10/2008 16:08

        לאורן שלום. אם היית מבין את כל הסיפור. ולא בתימצות של 2 מישפטים. ניראה לי שלא היית מוציא ככה את העצבים עליי. חבל שאי אפשר להיתכתב כאשר לא כולם צופים.

        • אני מקווה בשבילך שיש לך נסיבות אישיות טובות אם כי
          אורן | 16/10/2008 21:06

          ביהמ"ש קבע שלא מוצדק. פשוט ראיתי כל כך הרבה מקרים בעבודתי המשפטית ואינני מבין מדוע כל כך הרבה נהגים לוקחים סיכון ונוסעים בלי רישיון בתוקף או בלי ביטוח. מאחל לך בהצלחה בהמשך דרכך.