נזק עקב הנחיה שגויה

  • נזק כספי בעקבות המלצה שגויה
    דורון | 27/09/2008 22:53

    החלטתי לקנות טלפון סלולארי של חברת Samsung מדגם R500 בטכנולוגיית CDMA בחו"ל. לפני שביצעתי את הקנייה החלטתי להתייעץ עם חברת סאני (יבואני טלפונים סלולאריים של חברת (Samsung לגבי אפשרויות הצריבה וחיבור המכשיר לרשת פלאפון. להלן תשובת נציג פניות סאני: "תוכל לצרוב את המכשיר בחברת פלאפון ותוכל להשתמש בו בחברת פלאפון אין שום בעיה עם זה " . על סמך תשובה זו קניתי בחו"ל את המכשיר הסלולארי ומסרתי אותו לחברת פלאפון כדי שיצרבו אותו. להפתעתי חברת פלאפון לא הצליחה לצרוב אותו ואף נאלצתי לשלם 290 ₪ עבור ניסיון הצריבה שכשל. פניתי לנציג חברת Samsung והוא הציע לי לגשת לחנות שלהם בפתח-תקווה ושם הם יצרבו לי את המכשיר. מסרתי את המכשיר בחנות ולהפתעתי גם הם לא הצליחו לצרוב את המכשיר בטענה שהחומרה לא מתאימה ונדרשתי לשלם 50 ₪. לאחר שתי שיחות טלפוניות עם נציג פניות Samsung (שהוא עובד בחברת דינמיקה ולא סאני) מתברר שהם כלל לא עוסקים בטלפונים בטכנולוגיית CDMA (חברת פלאפון) אלא רק בטכנולוגיית GSM (חברות אורנג' וסלקום). לאחר מקרה זה החלטתי שברצוני לדבר עם מנהלת שירות הלקוחות אך לצערי אני מחכה כ- 3 שבועות לשיחה ממנה וזאת לאחר שפניתי טלפונית כבר 4 פעמים בבקשה לשוחח עימה. בעקבות המקרה הנ"ל נגרמו לי הוצאות כספיות : קניית מכשיר, 2 ניסיונות צריבה (בפלאפון ובדינמיקה) ונסיעות רבות. האם בעקבות המקרה הנ"ל קיימת עילה לתביעה קטנה על הנזקים הכספיים שנגרמו לי? אודה להתייחסותך. תודה, דורון

    • נזק עקב הנחיה שגויה
      | עו"ד יקי רנד | 28/09/2008 04:38

      על פניו, קיימת לך עילת תביעה כנגד חב' "סאני" או מי מטעמה, שכן הסתמכת על תשובתם השגויה, כי טכנולוגית המכשיר שרכשת מותאמת לחב' פלאפון. לשם כך תצטרך להוכיח בבוא העת, במסגרת תביעה אותה תגיש, כי "סאני" הטעתה אותך, וכי מדובר בגורם מוסמך מטעם samsungהייתי ממליץ לך להקדים ולשגר מכתב דרישה ל-"סאני" לפיצויך בגין נזקיך ורק אם תסורב יש לשקול בחיוב הגשת תביעה.

      • מכתב דרישה
        דורון | 04/10/2008 17:12

        תודה על התייחסותך. מהם הנקודות החשובות שעלי לציין במכתב הדרישה, למשל: האם כדאי לפרט את כל ההוצאות הממשיות (תשלומים עבור שרות וקניית המכשיר) והנלוות (שיחות טלפון, נסיעות, עוגמת נפש וכו')? האם במכתב זה עלי לפרט את כל העלויות בצורה מפורטת או שדי לציין את העלות הכללית?

        • מכתב דרישה
          | עו"ד יקי רנד | 04/10/2008 19:35

          בראש וראשונה עליך להסביר בדיוק, מדוע "סאני" צריכה לפצות אותך בגין נזקיך, כלומר, עליך לתאר השתלשלות הענינים ובייחוד הסתמכותך על הנחייתם השגויה, כל זאת תוך התייחסות פרטנית למועדים הרלוונטיים, הגורמים מולם פעלת, לרבות בתי עסק ואנשים. בנוסף, ולשאלתך, עליך לפרט מלוא נזקיך הישירים והעקיפים כאחד על מנת לקבל מלוא הפיצוי. זכור, מכתב הדרישה הוא למעשה "טיוטת תביעה" אשר תעשה בו שימוש במידת הצורך במידה ותענה בשלילה. בהצלחה.