רעשים מהקטנוע

  • בעיה בקטנוע בעקבות מקרה שקרה
    שגיא | 26/09/2008 17:26

    רכשתי לפני שבוע בידיוק קטנוע חדש מהיבואן הראשי בתל אביב. עוד לא סימתי את תקופה הארצה והכל בתקופת ביטוח עד 12000 קמ או 3 שנים. זה קטנו שני שרכשתי באותה חברה. בקטנוע הראשון היתה לי אותה בעיה ולא הבנתי מי האחרי הפרט בהמשך את השתלשלות הארועים. מכרתי את הקטנוע וקנית חדש בתקווה שהבעיה תפטר. אבל...... לפני כמה שנים עברו הורי מקרה פריצה לדירתם ולגרימה לפשיטת רגל .אני לא מעורה בפרטי פרטים אבל נותנים לי להבין שזה קרה מרמזים ודברים שבין המילים ולפי הצורה שבה השתנו פני הדברים. אותם אחראים לכל הצער הזה במקרה היו פעם "חברים" ופה מתחילה הבעיה העיסוק המפוקפק שלהם חוסר ביטוח בכל הדברים והחשש מפנינו . ועכשיו לבעיה...אני ידע להבדיל בין רעש של מנוע בין כל סוג של רעש אחר.. במהלך הנסיעה אני שומע דיבור ,קולות של אנשים שאני מכיר,בירור קטן ברחבי הנט העלה כל מיני סוגים של מכשירים דו צדדים היכולים להשמיע ולשמוע את המתרחש. יש לי עסק קטם אני עצמאי הדבר פוגע בי בחדירה לפרטיות ,סכנה של תאונה וכו.... לשאלתכם אני שפוי וזה מקרה אמיתי. אני מעונין לטפל בבעיה וחשבתי איך זה יכול להיות מחובר (חיבור לחשמל עם בטריה כי זה נטען כל הזמן,מבלי התעסקות כל פעם התקנה חד פעמית ). צילצלתי ליבואן ודרשתי בדיקה כי זה בארחיות ואמרתי לו שהם הם מוצאים משהו שיבקשו סליחה וירשמו שנמצא משהו על מנת לתבוע. ונשאלתי על ידו במידה ולא ימצאו משהו אז אני ישלם להם את עלות השרות לפי שעת עבודה של המוסך דבר שקומם אותי מאוד כי אני יודע להבחין בין קולות לרעשים לדיבורים שמדברים על דברים אישיים ויתר דבר בנושא. אציין פרט חשוב מאוד היבואן שרכשתי ממנו הוא המוסך הראשי של משטרת ישראל בקטנועים ואופנועים ככה שקצת תשלום מהצד לאחד מהמקושרים שלהם והמכשיר יותקן בהצלחה. יש לי ביטוח צד ג וחובה לא מקיף ... מה אתם מציעים לי לעשות על מנת לטפל בבעיה . צריך לפרק את הקטנוע ולהרכיבו מחדש וכל זה לידי כדי לשלול את הבעיה

    • רעשים מהקטנוע
      | עו"ד יקי רנד | 28/09/2008 14:13

      ללא ספק אתה מתאר מקרה תמוה ואולי אף מקומם. אם נכון חשדך כי בקטנועך "הושתל" מכשיר כלשהו המשמיע רעשים הרי ודאי ומדובר בענין חמור בעל היבט נזיקי כמו גם פלילי. לצורך תשובה מפורטת יותר, נא הבהר למה כוונתך בנוגע להעדר כיסוי ביטוחי, והאם יש לך חשד באנשי המוסך ?

      • בהמשך לתשובתיך...
        שגיא | 28/09/2008 17:26

        הדבר הותקן בזמן שהיה במוסך היבואן במקרה כל משטרת ישראל בקטנועים עובדים איתם במקרה חלק מהאנשים במקרה שסיפרת שוטרים וחלקם סממוים ובמקרה שוטר לשוטר חבר בנוסף על טיפ מהצד והעינין מותקן! בטוח ב 100% שמותקן משהו בקטנוע....יש חשדות ברורות מי מהאנשים שהיו חברי עשו זאת...במידה ויש מצלמות אבטחה במקום שמורכב הקטנוע הרי זה אפשרי לברור. בקשר לשאלת הביטוח אז יש לי חובה וצד ג...בלי מקיף ,אם היה היתי יכול להפעיל תפוליסה לשלם השתתפות ולבקש שיפרקו וירכיבו מחדש זה מותקן בטוח... מה הצעתם האם לחפש זאת לבד(דבר שיכול לגרום לנזקים כי אני מוסכניק) לפנות למוסך יחסית קטן במחיר סימילי או.... ממתין להצעתך....בינתים אני מוטרד מאותם אנשים זה יכול לגרום להשחחת דעת וממש שלא מעונין לשמוע את כל השטויות שיש להם להגיד כי במקרה שמתנהל בבית משםפט עשו מהם כאלו קטנים שאין להם זכות דיבור בכלל....סתם מנסים להפחיד ולהרגיע את המצפון שלהם...עבריניים לשמע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא רוצה קשר אליהם וזה הדבר היחדי שמקשר בינם לביני..... המכשיר הקלטה הזה.... זה פלילי וזה מטריד וללכת סתם למשטרה יחשבו שאני מטורף אבל בדיה אצל מוסכניק לאחר פירוק תגלה את כל האמת....ספק עם זה לא בנילון או מורכב ללא השארת תביעות אצבע..... בידקה מהירה בנט על מכשירים כאלה אז ישנם והם בגודל מיזעיר יותר קטן ממצית קטנה....

        • מטרד בקטנוע
          | עו"ד יקי רנד | 02/10/2008 11:17

          קווי הפעולה אשר אוכל להמליץ לך לנקוט בהם, נגזרים במידה רבה, מהמישור בו אותה אתה רוצה שהענין יטופל. כמובן שמדובר בענין פלילי, אשר יש להתלונן עליו במשטרה ובבוא העת להעמיד לדין האנשים אשר שתלו המכשיר, אולם רמזת כי אינך מעונין בחיכוך עם אנשים אלו. ברמה הנזיקית, אם אתה רוצה לתבוע בגין המטרד והנזק אשר נגרם וייגרם לקטנוע, עליך לאתר המכשיר בנוכחות מומחה אשר יערוך עבורך חוות דעת מתאימה בה יתייחס לפירוק הקטנוע ולסוג המכשיר אשר אותר בו, וכדאי שהבדיקה ללא תתבצע במוסך היבואן, מאחר ואתה חושד בו כמעורב בענין. אם ברצונך לפתור הבעיה ותו לא, הרי שעליך לפנות למוסך היבואן ולבקש מאנשי המוסך כי יסעו על הקטנוע טרם הפירוק על מנת שישמעו הרעשים ואז במידת הצורך להפעיל ההאחריות.