חוו"ד מומחה

  • חוו"ד מומחה
    תובע בתביעות קטנות | 23/09/2008 15:15

    שלום רב. הגשתי תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות וצרפתי חוות דעת מומחה. הנתבע הגיש כתב הגנה ובו הוא כפר בממצאים ללא צירוף מומחה מטעמו. האם אוכל לבקש למחוק את כתב ההגנה ולקבל פס"ד לטובתי? תודה לעונים.

    • חוו"ד מומחה
      | עו"ד יקי רנד | 23/09/2008 15:33

      התשובה היא שלילית. בית משפט לתביעות קטנות אינו כבול לסדרי הדין ולדיני הראיות הנהוגים בבתי המשפט "הרגילים". עם זאת, מאחר והנתבע לא תמך הגנתו בחווו"ד מומחה, אזי, ביה"מ ייטה לאמץ חוו"ד המומחה מטעמך ויעניק לה משקל ראייתי מוגבר, הכל בכפוף לטיבה של חוות הדעת ומקצועיותה.

      • ובכל זאת..
        תובע בתביעות קטנות | 23/09/2008 22:58

        קודם כל תודה על תשובתך. האם היא ודאית? ידוע לי כי בימ"ש לתביעות קטנות אינו כבול לסדרי דין, אבל האם מותר לו מלכתחילה להתעלם מסדרי הדין המחייבים אותו?? ע"פ החוק ביכולתו לסטות מסדרי הדין, אם מצא לנכון. לכן לפי דברים אלו, אולי כן כדאי להגיש את הבקשה, כי הרי ללא חוו"ד מומחה הוא לא מקים הגנה מפני התביעה. אם הנתבע רוצה עליו לבקש מביהמ"ש לסטות מסדרי הדין ולהתנגד לבקשה למחיקת כתב הגנה, אבל לא הגיוני שמלכתחילה ביהמ"ש יצפצף על סדרי הדין מיוזמתו, אפילו מבלי שביקשו ממנו לעשות זאת. מה דעתך?

        • חוו"ד מומחה
          | עו"ד יקי רנד | 24/09/2008 11:50

          ידידי היקר, יהיה לי קל יותר להשיב לך באופן מדויק, אם תבהיר בקצרה, במה עוסקת חוות הדעת ומהו נושא התיק.

          • נסיבות המקרה
            תובע בתביעות קטנות | 24/09/2008 14:08

            אלו נסיבות המקרה: בביתנו נעשתה עבודה חלקית ורשלנית של מעקי בטיחות למרפסת וחלונות. הקבלן תבע בתביעות קטנות את יתרת התשלום שעוכב ואנו הגשנו כתב הגנה. מאוחר יותר הבאנו מומחה שיבדוק את טיב העבודה ועלות סיומה והוא בכלל קבע שהעבודה רשלנית ולא עומדת בתקן הקבוע לעבודות מסוג זה (עובי זכוכיות, גובה מעקים וכו'). תבענו בתביעה נגדית את נזקינו והקבלן הגיש כתב הגנה ללא חוות דעת מומחה ובו הוא טען כי העבודה הייתה ברמה גבוהה תוך התייעצות עם זגג. כעת אנו רוצים לבקש למחוק את כתב התביעה כיוון שאינו כולל חוות דעת נגדית, והטענות המקצועיות הנטענות אינן מגובות. מה דעתך?

          • עוד נתון חשוב
            תובע בתביעות קטנות | 24/09/2008 14:14

            שכחתי לציין כי הקבלן חתם על חוזה עבודה ואחד מתנאי החוזה היה כי העבודה תבוצע בהתאם לתקן המקובל לעבודות מסוג העבודות אותן הוא עתיד לבצע (מכון התקנים). לכן, הטענה העיקרית שבכתב התביעה שכנגד הייתה שהוא הפר את החוזה.

            • חוו"ד מומחה
              | עו"ד יקי רנד | 24/09/2008 22:09

              העדר חוו"ד מומחה מטעם הקבלן אינה עילה למחיקת הגנתו, מאחר וביה"מ לתביעות קטנות אינו כפוף לסדרי הדין כאמור, וזאת גם אם הקבלן לא ביקש מביה"מ לסטות מסדרי הדין. יתרה מכך, גם אם תביעתך היתה מתבררת בבית משפט השלום, לא בטוח שהעדר חוו"ד מטעם הקבלן היה גורר מחיקת הגנתו, שכן ניתן לראות בקבלן כמעין מומחה, ובכל מקרה התוצאה הנובעת מאי צירוף חוות דעת הוא מניעת בעל דין מלהוכיח ענין שבמומחיות ולאו דוקא מחיקת הגנתו. זאת ועוד, סביר להניח שהקבלן תוקף את גובה הנזק לו אתה טוען, וממילא ענין זה מותיר בידיו טענת הגנה, רעועה ככל שתהיה. לסיכום, הגשת בקשה למחיקת הגנה עשויה לסייע לך טקטית לקראת הדיון, אולם קשה לראות כיצד תוביל למחיקת ההגנה בפועל.