הבקשה לעזרה דחופה

  • אי כיבוד חוזה ומחויבות עו"ד
    כהן שמעון | 20/08/2008 20:37

    שלום רב בתאריך 26/6/2008 חתמתי על חוזה לשכירת מקום במבנה מסחרי לשם הרחבת העסק. החוזה נחתם אצל עו"ד של הצד המשכיר (על ידי ועל ידי אחד מבעלי העסק) שהיה אמור גם ליצג אותי ולכן שולם לו שכ"ט של חודש שכירות. החוזה היה אמור להערך בני לבין כמה שותפים בעסק כשלאחד יש 82% ולשני יש 28% ועו"ד היה אמור לשלוח את ההסכם לחתימת בעלי 28%. ע"פ דברי עו"ד במעמד החתימה גם אם בעלי 28% לא יחתמו יש להם אישור להשכיר את הנכס ולבקשתי לראות אישור זה נתקלתי בסיפורים שונים ובנוסף לא קיבלתי חוזה חתום כי לדברי עו"ד עד שבעלי 28% לא יחתמו הוא לא יכול לתת לי העתק (הצלחתי לקבל העתק לא חתום) בנוסף לא קיבלתי שום קבלות על הכסף ששולם הן לעו"ד והן למשכיר למרות פניות בכתב אליהם וזאת בתואנה כי הם מחקים לחתימת שאר הבעלים. היתי אמורה לקבל את המושכר בתאריך 1/8/2008 ע"פ הסכם בלחיצת יד ובתאריך 15/8/2008 ע"פ ההסכם בכתב וזאת לאחר הכנתו ולמותר לציין ששום דבר לא בוצע במושכר והוא לא מוכן למסירה. בתאריך 19/8/2008 לאחר שיחה עם עו"ד הוצאתי מכתב על בקשה לביטול ההסכם עקב אי כיבודו ע"י הצד השני וקבלת ההמחאות חזרה לרשותי. בתאריך 17/8/2008 קיבלתי מכתב מבעלת 28% כי אין בכוונתה לחתום על החוזה והיא הודיע על כך לעו"ד והחזירה את החוזה בצרוף ההמחאות.בנוסף הודיע לי בעלת 28% כי בזמן חתימת ההסכם אצל עו"ד ידע זה כי היא לא תחתום ובמקביל היו במשא ומתן מתקדם עם אחרים להשכרת כל הנכס כך שהם אונו אותי והציגו לי מצגי שווא ועל כך היא מוכנה להעיד. ברצוני לציין כי ההמחאות שהיו אמורות להפדה בתאריך 1/8/2008 עדיין לא נפדו עד היום. בטיפשותי הרבה חלק מההמחאות היו רשומות לפקודת המשכיר ועו"ד עם קרוס ללא ציון למוטב בלבד ולבעלי 28% היה מצוין למוטב בלבד ולכן ביטלתי אחת מהם. שאלותי הם אלו. 1. האם ניתן לבטל את ההמחאות שניתנו למשכיר ולעו"ד מבלי להסתבך בפלילים. 2. מה הדין לגבי קבלת כספים ואי מתן קבלה/חשבונית והיכן ניתן להתלונן. 3. האם לא עבר עו"ד על החוק בכך שידע מראש כי צד אחד לא יחתום על החוזה ובכל זאת ערך אותו ,החתים אותי וגבה כספים. 4. האם ניתן להתלונן כנגד עו"ד לועדת האתיקה על מרמה,הונאה,מצג שווא והפרת מחויבות כלפי בכך היה אמור ליצגני. אודה על תשובתכם בברכה שמעון כהן

    • הבקשה לעזרה דחופה  לת
      כהן שמעון | 20/08/2008 20:43

    • בטול המחאות
      עו"ד גיא כהן | 22/08/2008 17:29

      שלום שמעון אתה יכול וצריך לבטל את ההמחאות אם ההמחאות לא תושבנה תוכל להתלונן בפני לשכת עוה"ד. בהצלחה.