תביעה בגין העמדה לדין משמעתי

  • עונש חמור בדין משמעתי אוניברסיטה
    אלה | 04/08/2008 15:36

    שלום . ברצוני לשאול האם יש עילה משפטית נגד אוניברסיטה במקרה הבאה : אני נבחנתי בבחינה שהיה מוטרלהיבחן עם חומר פתוח ספרי לימוד בלבד. אך בתוך הספרים נמצאו אצלו דפי סיכום של המרצה( חןמר שהיה אסור להביא לבחינה ) הדפים היו בנוסח זהה לספרי לימוד אך מתומצתים יותר. (אם היתי מעתיקה את אותם הדפים לספרים אז הדבר)הובאתי לדיון משמעת ע"פ סעיף של התקנון : הונאה/מרמה וקבלתי עונש : ביטול של אותו הקורס לחלוטין בו נבחנתי. ע"מ לקבל נק' זכות בקורס הנ"ל יש אלי לשלם דמי תשלום מלאים שהינם בסך 2000 ש"ח בפעם נוספת. וכן ללמוד את הקורס מחדש-שזה זמן של סמסטר מלא והשקעת זמן בהגשת עבודות. נאמר לי כי ניתן לעריר לבית דין של העירורים באוניברסיטה אך היני חושבת שיבטלו עונש חמור שכזה. האם יש פה עילה משפטית בגין נזק ממוני ולא ממוני והאם כדי להגיש תביעה כאת לבית דין האזרחי או שעדיף לחכות עד לסיום הלימודים ואז לתבוע מפני חשש של פגיע בזכויות וקבלת התואר. תודה

    • תביעה בגין העמדה לדין משמעתי
      עו"ד גיא כהן | 11/08/2008 10:20

      שלום אלה אני לא רואה מהי עילת התביעה האפשרית.

      • תביעה בגין העמדה לדין משמעתי
        אלה | 11/08/2008 11:01

        נזק ממוני - הקורס עלה לי 2000 ש"ח והקורס הנ"ל בוטל בעונש-כעונשת כמו כן , עקב כך בוטלו נק' זכות של הקורס הקורס הינו בחירה אך ע"מ לקבל תואר יש לצבור כמות נק' זכות מסויימת לכן בעקבות כך אצטרך ללמוד קורס זה או אחר בפעם נוספת ע"מ להחזיר את אותם הנק' זכות שבוטלו וזה עוד זה לא עילה לתביעה ?