נזק כתוצאה מיחס פוגע

  • זלזול ופגיעת רופא נשים לאחר מי שפיר שלא בוצעו אצלו
    לי | 12/07/2008 14:07

    שלום, אני בת 35 בהריון בשבוע ה24 לפני כחודש + עשיתי בדיקת מי שפיר אצל רופא נשים פרטי (לא הרופא המטפל בי מטעם קופת החולים), לאחר 3 ימים מיום הבדיקה פניתי לרופא הנשים שלי דרך קופת החולים, הוא קיבל אותי לבדיקה, כשסיפרתי לו שעשיתי לפני 3 ימים את בדיקת מי השפיר הוא התפרץ עליי ואמר שאני פגעתי בכבוד שלו כרופא, ולא רק שפגעתי גם דרכתי ורמסתי. ושהוא לא פקיד שלי, ושבדרך כלל הוא לא מטפל בנשים שלא עשו אצלו את הבדיקה. הוא רשם את שם הרופא הפרטי שעשה לי את הבדיקה על הכרטיס מעקב שלי ואמר שעכשיו אני מסומנת. לא האמנתי למשמע אוזניי, היו עוד מספר משפטים קשים שהוא אמר שאותם אפרט במקרה הצורך. יצאתי המומה, נעלבת, וכואבת יותר מאשר נכנסתי אליו. מזל שהיתה איתי חברה ששמעה כמוני והיתה בשוק, היא פשוט החזיקה אותי שלא אתמוטט. האם מקרה זה שכיח בקרב רופאי נשים והאם יש עילה לתביעה,( של הקופה או של הרופא?) אשמח לעצה, תודה לי

    • נזק כתוצאה מיחס פוגע
      עו"ד גיא כהן | 13/07/2008 09:07

      שלום לי. זה נשמע מזעזע. תביעה משפטית לא כדאית בשל כימות הנזק, אבל אפשרית. אם החלטת שכן, בית המשפט לתביעות קטנות נראה לי הפורום הנכון. גם תלונה להסתדרות הרפואית ולמשרד הבריאות ולקופת החולים יעשו חסד עם כלל הציבור.