נזק מים

  • נזק לדייר
    דינה | 07/04/2008 19:21

    אנחנו בעלי דירה שנמצאת בשכירות בפיצוץ של צינור מיים בגג הבית,ניזוק רהיט של הדיירבכ5000 ש'ח הצינור התפוצץ פעמיים,בעיקבות זה שהדייר שכח את הדוד דולק לילה שלם, בפעם השניה שהתפוצץ הצינור כמה ימים אחרי הפיצוץ הראשון, ניזוק הרהיט שיקר לו מאוד, הדייר בטוח שזה אחריות שלנו ורוצה פיצוי מלא לתיקון הנזק, אנחנו לא מרגישים אחראיים על הנזק כי לא שמנו אותו ואת משפחתו בדירה לא תקינה או מוזנחת,זה הוא ששכח את הדוד דולק,ובמיקרה הזה הדוד חדש, אם זה לא היה דוד חדש,אז הדוד הישן היה מתפוצץ,זה לא משנה איך מסתכלים על זה,לפי דעתנו הדייר אחראי לנזק של עצמו,כמובן האינסטלטור ניגש מיד,ותיקן את הצינור,בשני הפעמים. בחוזה שכירות שעשינו אצל עורך דין,אין שום סעיף שאומר שאנחנו אחראיים על תכולת הבית,כתוב שאנחנו מחוייבים לבטח ביטוח מבנה, ויש ביטוח לבית,וכל בעיה שנוצרת,אנחנו מטפלים מיד. האם יש לדייר קייס לתביעה?אנחנו עם 3 ילדים קטנים ואין לנו זמן,או סבלנות להיגרר לבתי משפט. הצענו לו להישאר 3 שבועות נוספים בבית ללא תשלום,הוא לא הסכים.אז הצענו לו להתחלק בחצי מהנטל,והוא עדיין לא חזר עם תשובה. תודה מראש דינה

    • נזק מים
      עו"ד גיא כהן | 08/04/2008 22:08

      שלום דינה אם אמנם הפיצוץ ארע כתוצאה ממחדל שלו אין לו עילת תביעה נגדכם. אם מדובר בצינור המצוי ברכוש המשותף של הבניין זה ממילא לא באחריותכם. השאלה הקריטית היא סיבת הנזילה.