תביעת נזיקין נגד רשות מקומית

  • תביעה נגד רשות מקומית
    יולי | 25/03/2008 01:45

    ראשית, איזו מומחיות צריכה להיות לעו"ד בכדי להגיש תביעה נזיקית (ואולי גם עתירה מנהלית) נגד רשות מקומית ? לגופו של עניין, אני סובלת כבר כ- 5 שנים ממטרדים בלתי נסבלים בשל קיום חניון פתוח המכיל עשרות כלי רכב בצמידות לדירתי. החניון נמצא על קרקע אשר מוגדרת בתב"ע כמיועדת למגורים בלבד. בעלי החניון הגישו לפני כ- 5 שנים בקשה להיתר שימוש חורג. אני הופעתי אז בוועדת התנגדויות בעירייה והצבתי מספר תנאים שמטרתם מזעור המטרדים. וועדת הערר המחוזית קיבלה את התנאים שדרשתי כלשונם ופה אחד, ואף הוסיפה תנאים שונים מטעמה. מאז ועד היום, העירייה לא דאגה לאכוף את התנאים הללו, למרות אינספור פניות שלי ושל עו"ד מטעמי אליה. במישור הנזיקי, קיים כמובן ההיבט של ירידת ערך הדירה ו/או קושי בהשכרתה, אבל אותי מעניין דווקא ההיבט של סבל נפשי ועוגמת נפש מתמשכים ופגיעה קשה באיכות החיים שנגרמו לי. לכך יש להוסיף את כל המשאבים שהשקעתי במהלך השנים בניסיונות לגרום לעירייה לאכוף את תנאי ההיתר לשימוש חורג. להבנתי, מדובר במה שנקרא "נזק לא ממוני" שקשה לאמוד אותו. כל עורכי הדין שהתייעצתי איתם עד כה, ללא יוצא מן הכלל, אמרו כי קיימת עילה חזקה לתביעה נזיקית נגד העירייה. אבל ההערכות שקיבלתי לגבי גובה הפיצויים הן שונות באופן קיצוני (בין עשרות אלפי ש"ח למאות אלפי ש"ח). מכיוון שהשיקולים שלי הם בעיקר של עלות-תועלת, אני מעוניינת להבין אחת ולתמיד את נושא הנזק "הלא ממוני", הן ברמה העקרונית והן בנסיבות העניין (ככל שניתן בהסתמך על הנאמר לעיל). דרך אגב, אין לי צל של ספק שנגרם לי גם נזק בריאותי עקב כל הלחצים והמתחים מסביב לנושא, אבל נראה לי שיהיה מאוד קשה להוכיח אותו ואין לי עניין בכך. בתודה מראש עבור תשובה בהקדם האפשרי

    • תביעת נזיקין נגד רשות מקומית
      עו"ד גיא כהן | 25/03/2008 10:51

      שלום יולי. כבעל נסיון בתביעות מן הסוג הזה, אוכל לומר לך שלא מדובר בתביעה "פשוטה". התביעה תדרוש ממך הוצאת אלפי שקלים עבור חוו"ד ורצוי להצטייד בהן מראש. כך לדוגמא כדאי להביא מומחה לרעש שימדוד וייתן חוו"ד. הנושא של הערכת הנזק הנפשי אינו יכול להסתייע באמצעות תכתובת. אני ממליץ על פנייה דחופה באתר בכדי לנסות ולקבל מענה מקיף יותר. בהצלחה.