מטרד הרעש

  • רעש בלתי נסבל ממסעדה
    שיר | 28/12/2007 11:35

    אני מקווה שזה קשור לפורום... שלום רב, אני גרה בצמוד למסעדה בתל אביב. בעת סגירת המסעדה לקהל הרחב, משאירה המסעדה עובד, שמנקה עד שעות הבוקר. כתוצאה מכך נוצר רעש בלתי נסבל שמדיר שינה מעיני ובני משפחתי. הפיקוח העירוני טוען שאין זה בסמכותו... רעש זה בסמכות המשטרה. המשטרה מצידה, בהגיעה למקום טוענת שאינה יכולה לעשות דבר, כיוון שזה בתוך המסעדה. (אני לא בטוחה כמה הם בקיאים לגבולות המותר והאסור בחוק. המסעדה מצידה לא מעוניינת להקשיב ובזה לדרישותינו. יש לי מה לעשות??? בתודה מראש שיר

    • מטרד הרעש
      עו"ד לורה מישוק | 28/12/2007 20:35

      השאלה היא מהו מקור הרעש ומקום ביצוע הרעש- הזזת חפצים בתוך המסעדה או הזזת פח האשפה וחפצים המצויים מחוץ למסעדה. בעיקרון עומד לזכותך אפשרות בעילת "מטרד ליחיד" אך צריך לשים לב להגנות העומדות לטובת מבצע הרעש. כמו כן תוכלי לדרוש זאת מעריית תל אביב מתוקף חוק עזר עירוני למניעת רעש. המלצה- תבקשי ממומחה שימדוד את עוצמת הרעש ותבדקי את השעות בהם מתבצע הרעש. בהצלחה