איזו חוצפה!!

  • חיוב בכרטיס האשריאי שלא אושר
    איציק | 18/10/2007 16:53

    ב"ה. לפני כשבוע הזמנתי טיסה לנ.י. בחברת ישראייר דרך אחת מחברות התיירות דרך האינטרנט הזנתי את פרטי כרטיס האשראי שלי ולפי בקשת הנציג שהתקשר אלי הם שלחו לי מייל עם כל פרטי ותנאי הטיסה ואני שלחתי להם מייל חוזר בו כתבתי 'אני מסכים לתנאי הזמנה זו' לאחר כמה דקות התקשר אלי הנציג והודיע לי שיש סירוב של חברת האשראי על חיוב זה, בבדיקה שעשיתי מול הבנק התברר לי שחרגתי מהמסגרת ולכן לא אישרו לי את העיסקה כאשר התקשרו אלי היום שוב מחברת התיירות הנ"ל - אמרתי להם שכיוון שלא אישרו לי את החיוב אני לא יכול לבצע את ההזמנה ואני מוותר על הטיסה, בתגובה הודיעו לי מהחברה שהם כבר ביצעו את ההזמנה ורק נותר לי לשלם להם ולכן אם לא אשלם מיידית הם שולחים לי תביעה על מלוא הסכום בתוספת דמי טיפול וכו' וכו'. בבדיקה שערכתי בחברת ישראייר מסתבר ש'לא דובים ולא יע' ואני כלל לא נמצא על הטיסה המדוברת (אך הם אמרו לי גם שיכול להיות שהם לא מצליחים לראות אבל אני קיים בטיסה וזה לא ברור) כעת ביקשו ממני מחברת התיירות שאשלח להם מייל בו אני כותב שאני מבטל את ההזמנה ואני לא יודע מה המטרה של מייל זה - אם זה לטובתי או לא, בינתיים לא שלחתי להם כלום ואני מנסה לברר מה לעשות שאלתי היא האם הם באמת יכולים לתבוע אותי במקרה כזה ומה אני יכול לעשות

    • איזו חוצפה!!
      גדי | 18/10/2007 22:37

      כבר אי אפשר לסמוך על אף אחד

    • הזמנת טיסה
      עו"ד גיא כהן | 19/10/2007 09:23

      יש להפריד בין עיסקת ההזמנה לבין שאלת האשראי בבנק. כל עוד לא נאמר כי עיסקת הזמנת הכרטיס תלויה באישור החיוב בבנק, הרי שהינך מחוייבת לעיסקה ללא קשר למצבך בבנק. אני ממליץ לשלוח המכתב ובו לכתוב כי הינך חוזרת על בקשתך לבטל ההזמנה, ואם זה הועלה בשיחת המכירה גם לכתוב כי מלכתחילה אמרת למוכרן כי אם הבנק לא ייאשר האשראי הרי שאין תוקף להזמנה. אני ממליץ לבדוק מה מדיניות הביטולים בחברת התעופה. תמיד אפשר לבטל, השאלה היא רק מה דמי הגביה ביחס לזמן שנותר בין הביטול לבין הטיסה, ולשמור התיעוד. אם ניתן לשמור תיעוד של שיחה או אישור בכתב לגבי הבדיקה שהעלתה כי אינך רשומה בטיסה, זה חשוב במקרה ויחליטו להגיש נגדך תביעה.