תיאום מס לשכיר

  • מס הנסה על השכרת דירה בזמן שליחות בחול
    משה | 31/10/2010 07:34

    שלום רב, אני בשליחות בחול מטעם המדינה. הדירה שברשותי מושכרת בארץ, האם אני צריך לשם על ההכנסה הזאת מס, וכמה ?

    • תיאום מס לשכיר
      סיוון | 31/10/2010 17:26

      ישנו טופס המיועד לשכירים המבקשים תאום מס, טופס 135 שניתן להוריד מפה:http://www.finance.gov.il/taxes/tfasim_mas.htmכדאי להגיש את הדוח גם לשנים לפני שהתחלת לעבוד ב2 עבודות, לעיתים גם מי שעובד בעבודה אחת זכאי להחזר מסיבות שונות (ניתן להגיש עד 7 שנים אחורה)אתה צריך לצרף את טפסי ה106 לכל שנה, למלא בהתאם אליהם את הדוחות, לצלם לך העתק ולהגיש. אתה מקבל את הצילום חתום בחותמת מס הכנסה על מנת  שתהיה לך אסמכתא.

      • התגובה מיועדת לירון  לת
        סיוון | 31/10/2010 17:29

      • הבהרה
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 31/10/2010 19:11

        החזר מס ניתן להגיש עד שוטף + 6 שנים, קרי, השנה ועד 31/12/2010 ניתן להגיש 2003-2009, ןב-1/1/2011 2003 תיסגר להגשה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

    • השכרת דירה
      סיוון | 31/10/2010 17:36

      לעניין תשלום המס הינך כתושב ישראל המסלולים האפשריים- 1. בהשכרת דירת מגורים לצורך מגורים תקרת הפטור היא כ4500 ש"ח לחודש, כאשר אם הינך חורג מהתקרה הפטור קטן בסכום החריגה 2. בשכירת דירת מגורים לצורך מגורים- 10% מס סופי (ללא ניכוי הוצאות) כאן ****נמחקה הפנייה לאתר עסקי***** ישנו הסבר על הנושא