השכרת דירת מגורים שלא לצורך מגורים

  • השכרה חלק מדירת מגורים
    שמואל כהן | 27/10/2010 15:28

    השכרתי חלק מדירת מגורים לשימוש לאחסון המתאים כמו לדירת מגורים...תמורה סמלית של 200 ש"ח...האם  זה פטור ממס?האם צריך לדווח ואיך?

    • השכרת דירת מגורים שלא לצורך מגורים
      סיוון | 27/10/2010 19:33

      שלום,הפטור על השכרת דירה למגורים וכן מסלול 10% מס סופי חלים אך ורק על השכרת דירה למגורים לצורך מגורים.השכרה לאחסון חייבת במס ע"פ סעיף 2(6), עלייך לדווח בדו"ח השנתי על ההכנסה ולשלם עליה מס לפי מדרגות כאשר לא תהיה זכאי בגינה למדרגות המס הנמוכות מיגיעה אישית, אא"כ מלאו לך 60.עוד אציין כי בינתיים דיווח על הכנסה שמקורה הינו 2(6) פטור מהגשת דו"ח מקוון.