רק חשבונית מס/קבלה

  • חשבונית מס/חשבונית מס/קבלה
    א.נ. | 22/10/2010 12:19

    שלום רב (שוב), בהמשך לשאלתי מהיום (משרד עו"ד), השאלה היא האם עו"ד צריך להנפיק אך ורק חשבונית מס/קבלה, גם אם לדוגמה הוא עתיד לקבל את שכר טרחתו בעוד 30 יום? או שעליו להנפיק חשבונית מס? מודה על תשובתך המהירה והמקצועית.

    • רק חשבונית מס/קבלה
      סלי אילון, רו"ח | 24/10/2010 19:24

      רק פנקס אחד - חשבוית מס שהיא גם קבלה, ואתה מוציא אותה רק עם קבלת התשלום, כמו קבלה. המיוחד הוא שההכנסה שלך תיחשב על בסיס מזומן הן לצורך מעמ והן לצורך מס הכנסה

      • תוספת
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 24/10/2010 19:54

        יש לקחת בחשבון כי בנוסף לחוק מע"מ יש לעמוד גם בהוראות ניהול ספרים, המחייב הותאת קבלה על כל תקבול, לרבות דחוי. לאור זאת מומלץ לנהל גם סדרה נפרדת של פנקסי קבלות/קבלה זמנית, ולרשום בה את השקים המתקבלים (מזומן והעברות בנקאיות ירשמו רק בחשבונית מס קבלה) לרבות הדחויים. בסמוך להפקדת השיק בבנק עם הגעת פרעונו תוצא חשבונית מס קבלה. החשבונית תפנה לקבלה, כדי לחסוך רישום של פרטי השקים מחדש. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

    • הנפקת חשבוניות בידי עורך דין
      סיוון | 24/10/2010 19:34

      עליך להוציא קבלה רק בעת קבלת התמורה. המשמעות של דיווח על בסיס מזומן הינה כי עליך לדווח רק על הכנסה שקיבלת, במידה והוצאת חשבונית אך לא קבלה, הסכום שבחשבונית לא יכלל בהכנסתך החייבת.

      • הבהרה
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 25/10/2010 19:58

        הוצאת חשבונית בהתנדבות ע"י עו"ד מחייבת בתשלום המע"מ. המקרה היחידי בו נתקלתי הינו במתן שרות למשרד ממשלתי, הדורש חשבונית מס לפני התשלום. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

    • אסמכתא על פקדון /נאמנות
      חן | 21/07/2015 11:39

      שלום רב,
      איזו אסמכתא צריך עו"ד להוציא כאשר מקבל כסף בנאמנות/ פקדון?