שיקולים בקביעת גובה שכר דירה

  • שיקולים בקביעת גובה שכ"ד המבוקש
    שי | 12/09/2010 20:35

    שלום, 1. בבעלותי דירה המושכרת למגורים עד לגובה התקרה הפטורה מדיווח וממס. אני גובה 4500 ש"ח. 2. ידוע לי ממתווכי האזור שאני יכול לקבל שכ"ד גבוה משמעותית ממה שאני גובה כיום. לפי הערכת מתווכים, סך של 6000-6500 ש"ח. 3. במקביל, אני אישית גר בשכירות ומשלם כשוכר 6000 ש"ח. 4. בכוונתי, ביום מן הימים למכור את הדירה ולקנות דירה שתשמש אותי למגורים ללא הטירחה הכרוכה בשכירות תמורת שכירות. 5. עקורנית, הכנסותיי הן מעסק. שאלתי: כל עוד אני גובה שכ"ט עד גובה הפטור לכאורה אני "מוריד" מעצמי את חובת הדיווח והמיסוי לרשויות המס. האם כלכלית, נכון יותר לגבות יותר, לדווח ולשלם את המס? האם יש לכך משמעות המיטיבה עימי כלכלית, גם חודש בחודשו, (בשל הסכום הגבוה יותר שנכנס לכיסי) וגם בבואי למכור את הנכס? האם יש איזו נוסחה פשוטה לחישוב מה גובה שכ"ד המינימלי/המקסמלי שכדאי יהיה לגבות תוך תשלום מס נמוך?

    • שיקולים בקביעת גובה שכר דירה
      יצחק | 12/09/2010 21:30

      אני חושב שכדאי להעלות את שכר הדירה ולשלם מס במסלול המקוצר שאין חובה בהגשת דוח מפורט למס הכנסה. וזאת מכל הסיבות שהעלית גם יחד. אומנם אם תחליט להשאיר את שכר הדירה נמוך, אז אשמח לעשות איתך עיסקה של שכר דירה נמוך תמורת תשלום של כל השנה מראש. נמחק*****************

    • מסלול 10%
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 12/09/2010 21:41

      נראה לי שזה המסלול העדיף. גם כאן יש מסלול מקוצר, דיווח חד פעמי. 90% מ-6000 זה יותר מ-4500. בשאר הקריטריונים אין הבדלים. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • תיתכן בעיה בנושא חיוב בדמי ביטוח לאומי  לת
        חנן כהן | 15/09/2010 07:59