שכירות דירה

  • מס על שכר דירה
    אלי | 03/09/2010 22:03

    שלום רב, אני בעל שתי דירות המניבות 7,500 ש"ח בחודש. מאידך אני שוכר דירה ב 5,000 ש"ח לחודש. אני ואשתי מרוויחים יחד כ 16,000 ש"ח ברוטו. הוצאותי על תחזוקת הדירות נמוכה. 1. האם לצורך הפחתת תשלום המס ניתן לקזז את הוצאת השכירות שלי מתשלומי שכר הדירה שאני מקבל? (ז"א בסיס לחישוב יהיה לפי 2,500) 2. מהו המסלול המתאים לי ביותר? 3. תודה רבה! אני מאוד נהנה מהפורום!

    • שכירות דירה
      סלי אילון, רו"ח | 04/09/2010 06:21

      לא תוכל לקזז את הוצאות השכירות שאתה משלם מהכנסות השכיות שלך. על פניו המסלול המתאים לך ביותר הוא 10% מס על המחזור. יחד עם זאת, אם רכשת את הדירות לאחרונה, או שרכשת אותה במשכנתא, יתכן והוצאות פחת יחד עם הוצאות מימון יגרמו לכך שהמסלול העדיף עבורך יהיה דווקא מסלול רגיל. צריך לפנותלמישהו שיעשה עבורך את החישוב.

      • מה הכוונה 10%?
        אלי | 04/09/2010 17:03

        10% מההכנסה כולה (משמע 750 ש"ח בחודש) או 10% מההפרש בין ההכנסה לבין התקרה (משמע כ 250 ש"ח בחודש)?

        • 10%
          סלי אילון, רו"ח | 05/09/2010 13:42

          הכוונה על המחזור, דהיינו על ההכנסה בלי להתחשב בהוצאות. במקרה שלך זה 750 ש"ח.