מס רכישה

  • מס רכישה
    עו"ד | 25/07/2010 16:07

    רוכשי דירה מקבלן הצהירו לרשויות מיסוי מקרקעין כי הינם בעלי דירה נוספת ומתחייבים למכור אותה תוך שנה מהמועד בו יקבלו חזקהנ בדירה השנייה וע"כ ביקשו הקפאה של מס הרכישה. עוד בטרם עברה תקופת ההקפאה הם שינו דעתם, החליטו להשאיר את הדירה הקודמת להשקעה והם מבקשים לשלם את מס הרכישה בגין הדירה השנייה. מה ההליך בפני מיסוי מקרקעין, האם תיקון שומה או שצריך לבקש רק שובר לתשלום? כמו כן, האם יחול על המס המקורי תוספת כלשהי בגין ריבית ו/או הצמדה ו/או קנס? שכן המועד המקורי לתשלום המס (50 ימים מהעסקה) חלף זה מכבר.

    • מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 26/07/2010 10:23

      יש לשלוח מכתב למס שבח ולבקש שובר תשלום. אולי עדיף לגשת אישית כי החוב צמוד+4% ריבית שנתית. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • מס רכישה
        עו"ד | 26/07/2010 10:53

        מה לגביי קנס, האם יחול קנס על סכום המס ו/או על הריבית ו/או על ההצמדה?