השכרת חניה

  • שאלה על ....
    תומר* | 01/05/2010 23:28

    שאלה בקשר לחנייה בבניין משותף עם דיריים כאשר דייר אחד החליט שהוא לוקח את אחד החניות שלא שייך בטאבו לאף שכן להשכיר את החניה האם זה עובר על החוק השתלטות כזאת? באיזה אמצעים לנקוט ? ולמה אין קבלות כשהכסף זורם לאותו אחד שמשכיר ? האם זה העלמת מס ? הבנאדם מצידו חושב שזה חנייה שלו סוג של הישתלטות האם בעירייה יכולים להביא פירוט של מי כל החניות ? ואם זה לא שלו להגיש לו תביעה משפטית? או משהו אחר שיכול להוביל אותו להתנהג כחוק ולא להעלים מס ככל הנראה ?מכיוון שאני בעד לשמור חוק כבנאדם במדינת ישראל חשוב לי שכולם יהיו כך וינהגו בצורה ישרה . תודה .

    • השכרת חניה
      סלי אילון, רו,ח | 02/05/2010 09:04

      שכן כזהב אכן עובר על החוק כי הוא לוקח נכס ששייך לכלל הדיירים ומשתלט עליו ללא רשותם. אפשר לתבוע אותו ולדרוש פיצוי מכח חוק "עשיית עושר ולא במשפט". מציע לך לפנות לפורום משפטי מתאים יותר . לעניין מיסים - הכנסתו מהשכרת החניה חייבת במס גם אם החניה לא שלו וגם אם ההכנסה לא חוקית. ניתן לפנות לקו החם של מס הכנסה (ראה באתר) ולמסור מידע, וכדאי שהמידע יהיה מגובה בהוכחות.