פטור על דירת מגורים

  • מכרתי בפטור את זכויותי בדירת מגורים - 5%
    סומסום | 28/04/2010 00:48

    האם זה נחשב ש"בזבזתי" את הפטור? האם אוכל לקבלו בשנית בתוך 4 שנים (שכן חלקי בנכס הישן הינו זניח?!)

    • פטור על דירת מגורים
      סלי אילון, רו"ח | 28/04/2010 08:20

      מהשאלה שלך אני מבין שיש לך דירה נוספת. מאד ממליץ לך לקבל יעוץ מקצועי כדי לא לשלם מס במכירה הבאה. מאד יתכן שלא תהיה חיב לחכות 4 שנים אלא תוכל מיד למכור את הדירה השניה בפטור, אם תדווח בצורה נכונה. קשה לענות על השאלות שלך כי לא ברור איזה פטור דרשת, כמה דירות נוספות יש לך אם בכלל, והאם המכירה האחרונה היתה מכירה של כלל הזכויות שהיו לך באותה דירה, ועוד. רק אומר באופן כללי שכל 4 שנים מגיע לך פטור בכל מקרה לא חשוב כמה דירות יש לך וכו', אלא שביעוץ מקצועי תוכל אולי לנצל עוד פטורים, או שתוכל לחכות פחות מ 4 שנים.