תיאום מס

  • שאלה לגבי תיאום מס
    דורה | 27/04/2010 23:55

    שלום רב, ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. הנני תושבת קרית ביאליק. האם אני מחוייבת לבצע תיאום מס רק בעכו או שאוכל להגיע גם לחיפה? 2. אני עומדת לעבוד בשתי עבודות, שתיהן ארעיות וממש לא קבועות. ישנן חודשים שבכלל לא יקראו לי לעבוד ובחודשים שיקראו מדובר בכמה שעות שבועיות בלבד, לא קבועות. האם בכל מצב אני אמורה לגשת לעשות תיאום מס? הנני אמא אגב. כשעבדתי בעבודה קבועה לא לקחו ממני מס הכנסה והרווחתי כמעט פי שניים. איך יודעים? 3.כשאני ממלאת את טופס ההבודה אני אמורה לרשום שאני מועסקת בעבודה נוספת, למרות שבפועל העבודה שניה זמנית לחלוטין. הנושא מאוד מבלבל, הנני חוששת לעשות טעויות שאתחרט עליהן. די מפחיד. אבקש לקבל הסבר. תודה רבה

    • תיאום מס
      סלי אילון, רו"ח | 28/04/2010 00:17

      את חייבת להגיע למשרדי מס הכנסה בהם מתנהל התיק שלך ולעשות תיאום מס אחרת המעביד השני מחוייב לנכות לך מס מכסימלי, אותו תקבלי בחזרה רק אם וכאשר תגישי דוח שנתי. לכן אני מציע לפנות לפקיד השומה שם מתנהל התיק שלך. כשאת ממלאת את טופס 101 את חייבת לרשום שמדובר בעבודה שניה. אם לא תעשי כן את עוברת עבירה. אדגיש - בכל מצב בו את עובדת בשתי עבודות את חייבת לעשות תיאום מס אם את לא רוצה שינכו לך מס מכסימלי, גם אם העבודה אירעית וגם אם סך ההכנסות משתי העבודות לא גבוה.

      • שאלת המשך...
        דורה | 28/04/2010 00:59

        תודה על התגובה המהירה, רק איך אני יודעת איפה מתנהל התיק שלי? בחיים שלי לא הייתי במס הכנסה.

        • פ"ש שמטפל בתיק
          סלי אילון, רו"ח | 28/04/2010 08:12

          התיקים מחולקים לפי מקום המגורים אם את גרה בקריית ביאליק, נראה לי שפקיד השומה שלך הוא חיפה בכל מקרה תוכלי לפנות למס הכנסה דרך אתר האינטרנט שלהם ולשאול אותם. http://ozar.mof.gov.il/taxes/sendrequest.aspx

        • פקיד שומה
          סלי אילון | 28/04/2010 08:29

          בדקתי עבורך והתיק שלך מתנהל בפ"ש עכו. בהצלחה

          • תודה
            דורה | 29/04/2010 08:34

            תודה רבה