הסכם שיתוף במקרקעין

  • דיי דחוף-דיווח על הסכם שיתוף במקרקעין
    ט | 26/07/2009 10:46

    שלום רב, האם יש צורך בדיווח לרשויות המס על הסכם שיתוף במקרקעין בין בעלים שונים? תודה

    • הסכם שיתוף במקרקעין
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 26/07/2009 21:00

      התשובה להלן מיסויית בלבד, בהתייחס לזכויות קנינינות פני לפורום מקרקעין. דרך המלך הינה לדווח לרשויות המס, היות והמדובר בסוג של איחוד וחלוקה בין הבעלים. כעיקרון עסקה מעין זו פטורה ממס (כל הצדדים הינם מוכרים וקונים) לחילופין, ניתן אולי לבצע אקט קנייני כלשהוא (כמו הערת אזהרה וכד') ואז לכאורה אין צורך בדיווח. בכל מקרה, אני הייתי מציע לפנות למשרדי מס שבח האזוריים לברור הפרקטיקה הנהוגה במשרד הספציפי. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • בהמשך לתשובתך
        ט | 27/07/2009 12:10

        ראשית, תודה על תגובתך. בהמשך לתגובתך- רשמת "לחילופין, ניתן אולי לבצע אקט קנייני כלשהוא (כמו הערת אזהרה וכד') ואז לכאורה אין צורך בדיווח" אם אני רושמת ה"א על הסכם השיתוף אז לא צריך לדווח? לא הבנתי... (כי אנחנו עומדים לרשום ה"א..התחייבנו ע"פ החוזה)

        • כפי שציינתי בסוף תשובתי פני קודם למשרדי מס שבח לברור הפרקטיקה הנוהגת במשרד הספציפי.  לת
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 27/07/2009 17:01