תשובה

  • מיסים ודמי אבטלה
    שירי | 20/07/2009 12:40

    בשנת 2008 עבדתי רק 4 חודשים, קיבלתי דמי אבטלה על 6 חודשים ואני רוצה למלא טופס 135 להחזר מס. בטופס אני רואה שאני צריכה למלא את ההכנסות שהיו לי מדמי אבטלה ויש לי מס שאלות בקשר לכך: - אני יכולה לחשב בעצמי את סך כל הסכומים שקיבלתי לדמי אבטלה, אבל לא צריך להיות איזה דוח סיכום מביטוח לאומי שמפרט את זה, בסגנון 106? - האם דמי האבטלה שקיבלתי כבר חוייבו במס, או שהולכים לנכות לי מהם מס הכנסה? (כלומר, זה נחשב נטו או ברוטו?) - האם בעלי (עובד שכיר) זכאי לנקודות זיכוי כי אשתו אינה עובדת? ואם כן - אז האם אנו אמורים למלא גם אותו בטופס 135? או שבכל מקרה צריך למלא את שנינו? תודה

    • תשובה
      חיים סנדמן יועץ מס | 20/07/2009 19:50

      לא מדווחים למס הכנסה בלי לבדוק אם מגיע לך החזר מס או כמה ההחזר דבר שני את צריכה לבקש מביטוח לאומי אישור על דמי לידה איפה רשום כמה קיבלת וכמה מס ניכו לך דבר אחרון צריכים לדווח על שניהם