המשך שאלה - חוזה לא ברור

  • חוזה לא ברור כולל מע"מ ואני עוסק פטור
    ניר | 18/07/2009 10:13

    אנחנו הרכב מוסיקלי של שלושה אנשים שעושים הפעלות מוסיקליות לילדים בגנים ובבתי ספר, יצרנו קשר עם אמרגנית שסיכמה איתנו על מחיר כולל מע"מ בתמורה למספר מסויים של הפעלות שהיא תארגן בשבילנו, האמרגנית שלחה לנו חוזה במייל , על החוזה לא כתוב את שמה ולא את מספר התעודת זהות שלה ולא כתוב את מספר ההתעודות זהות של אף אחד מאיתנו , כתוב רק את שם החברה שלה וכתובת של החברה. האמרגנית ביקשה מאיתנו לאשר את החוזה במייל חזרה, אישרנו בשמות הפרטיים בלבד, בחוזה מופיע לוח הזמנים עם טעויות שגילנו רק אחרי שעשינו את ההפעלות. , אני עוסק פטור והגשתי לה חשבונית, לאחר שקיבלה את החשבונית היא גם דורשת להוריד מע"מ מהסכום שסוכם א' האם החוזה הזה תקף והיא מחוייבת לשלם לנו? ב' האם יש לה זכות להוריד לי מע"מ מהכסף שסוכם?

    • המשך שאלה - חוזה לא ברור
      ניר | 19/07/2009 13:54

      בלוח זמנים של ההופעות בחוזה ישנה שורה שחוזרת על עצמה פעמיים המפרטת תאריך, מקום ושעה של אותה הפעלה (ההפעלה השלישית בתאריך 1/7). מהחוזה ניתן להבין שב-1/7 היו אמורות להיות לנו שלוש הפעלות וב-5/7 שלוש הפעלות- סה"כ 6 הפעלות. בפועל לא כך היה הדבר שכן, כשהגענו להפעלה השלישית ב-1/7 אמרה לנו האמרגנית שמחכה לנו עוד הפעלה באותו יום. כאשר ניסינו להסביר לאמרגנית שהחוזה לא ברור היא הבהירה שזה מה שכתוב בחוזה (השורה שחוזרת על עצמה) ולכן אנחנו חייבים להופיע ולמלא את התחייבותנו. אנחנו עשינו את ההפעלה הנוספת מעבר למה שסיכמנו בעל פה. זאת, למרות ששוב, בשורה הנ"ל בחוזה מפורטת רק שעת הפעלה אחת באותו מקום, ולא שעת הפעלה נוספת. לאחר סיום ההפעלות המוסיקליות פנינו ישירות למרכז הקהילתי שאיתו האמרגנית סגרה את ההפעלות והסתברו לנו מספר דברים: 1. האמרגנית עצמה קיבלה לוח זמנים מפורט ומדוייק על כל ההפעלות ושינתה אותו כך שיהיה לא ברור. 2. האמרגנית לקחה לעצמה יותר ממחצית הסכום- מתוך 5600 ש"ח היא לקחה 3600 ש"ח לעצמה ולנו נתנה 2000 ש"ח. 3. האמרגנית קיבלה את הכסף מיד עם סיום ההתחייבות בעוד שלנו היא כתבה בחוזה שוטף + 45 מיום הגשת החשבונית או המופע – המאוחר מבין שניהם. בנוסף אני עוסק פטור ולמרות זאת היא הודיעה שעליה להוריד לי מע"מ מהסכום של ה-2000 ש"ח. למרות שעוסק פטור לא מחוייב במע"מ. היא לא מוכנה לשלם לנו כסף על ההפעלה הנוספת וגם מעכבת כרגע את התשלום מסיבות משונות: היא טוענת שהקבלה שלי לא תקפה כי לא כתוב עליה כתובת העסק ושבנוסף, עלי לגשת למס הכנסה להוציא עוסק מורשה. אני משתמש בקבלה יותר משנה מול מתנ"סים ותלמידים ואף אחד לא התלונן על הכתובת. חשוב לי לדעת האם החוזה תקף והיא מחוייבת לשלם לנו את התשלום? בנוסף- האם היא חייבת לשלם לנו על ההופעה הנוספת (זאת שלא הייתה ברורה בחוזה) וגם- האם היא פועלת כחוק לגבי ניקוי המע"מ על אף שאני עוסק פטור? בסופו של דבר-האם יש לנו עילה לתביעה כלשהי נגדה? תודה ניר

      • נסה בפורום חוזים  לת
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 21/07/2009 11:53

        • ליצחק - אשמח אם תענה לי על שאלה אחת תודה
          ניר | 21/07/2009 15:49

          האם לאמרגנית יש זכות להוריד לי מע"מ מהסכום שסוכם למרות שאני עוסק פטור?

          • כפי שציינתי השאלה חוזית  לת
            יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 23/07/2009 22:39