מכירת דירה

  • פטור מתשלום מס שבח
    חלי | 17/07/2009 07:57

    בחודש נובמבר האחרון מכרה אימי יחד עם 6 אחים נוספים דירה שהתקבלה בירושה בשווי 650 אש"ח. (הרווח נחלק בין 7 האחים). כעת, הורי (פנסיונרים) מעוניינים למכור דירתם ולרכוש דירה אחרת. האם תחול חובת תשלום מס שבח על המכירה העתידית? יש לציין כי זו הדירה היחידה שבבעלותם. וכי לא התבצעה עסקת נדל"ן כל שהיא בארבע השנים האחרונות למעט כפי שציינתי בתחילה. אודה לתשובה

    • מכירת דירה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 17/07/2009 16:58

      לא צויין בשאלה האם דירת הירושה נמכרה בפטור, אך אני מניח שכן. כמו כן לא ברור איזה פטור נוצל, האם פטור לדירת ירושה או שכל יורש ניצל את הפטור אישי שלו. פטור לדירת ירושה מגיע-אם המוריש היה בעלים של דירה אחת בלבד, המוריש היה בן זוג או הורה של היורש וכן אם המוריש היה בחיים והיה מוכר את הדירה הוא היה זכאי לפטור. אם התנאים הנ"ל לא התקימן הרי שלצורך הפטור ניצל כל יורש פטור אישי. אם כך הדבר, הפתרון היחיד להגיש בקשה מנומקת למס שבח ולבקש לשלם את המס על מכירת דירת הירושה. הבקשה צריכה להיו מאוד מנומקת ולהיכנס למצב אישי היות ובקשות רגילות לא נענות, ורק לפנים משורת הדין מאושרות בקשות. אם הייתה זכאות לפטור ירושה, הרי אחת משתיים, במכירה נתבקש בפטור הזה (49ב(5)) יש לבדוק בדיווח שהוגש למס שבח על ידי העו"ד, אז הכל בסדר וניתן למכור בפטור. היה ולמרות הזכאות לפטור ירושה נדרש בטעות פטור אישי, יש לבקש מעו"ד שיבקש לשנות אצל כל היורשים את סוג הפטור ולקוות שמס שבח יאשר זאת. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים