תשובה

  • תאום מס
    ברק פרידמן | 16/07/2009 13:01

    שלום, אני שכיר שמקבל את משכורתו בנטו ככה שבתלוש השכר שלי לא מופיעים חיובי מס ההכנסה. בעקבות שירות המילואים צירף המעביד את התגמול למשכורת מלאה של חודשיים אחרי תום השירות (ולא למשכורת הקרובה כמתחייב בחוק) עקב כך שילמתי מס לפי מדרגת מס גבוהה בהרבה מהרגיל. האם יש באפשרותי לבצע תיאום מס מול מס הכנסה התחשב בעובדה שבשנה האחרונה קיבלתי משני מעבידים שכר נטו והם שילמו את מס ההכנסה. תודה מראש ברק

    • תשובה
      חיים סנדמן יועץ מס | 16/07/2009 16:30

      לפי הנתונים שרשמת מגיע לך החזר מס באותה שנה מה שלא הבנתי אם אתה עובד בשני עבודות איך לא עשית תאום מס?

      • משכורת נטו
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 17/07/2009 17:03

        לברק שלום כידוע, מי שעובד בשתי עבודות, ולא ערך תיאום מס, המעביד העיקרי ינכה לו כמשכורת יחידה והשני המקסימום הקבוע בחוק (46%) משאלתך לא ברור האם אלו הנתונים, אם כן ברור שאתה זכאי להחזר מס ומומלץ שתעשה תיאום אפילו באינטרנט באתר מ"ה. היה ואלו לא הנתונים עליך לוודא ראשית עם מעבידיך מי ישלם את המס העודף, כי אם בשני המקומות אתה מצהיר משכורת יחידה, הרי שאתה חייב מס לרשויות. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים