תשובה

  • הקלות במס - תשלום עבור הורה במוסד סיעודי
    יעל | 14/07/2009 14:48

    מהן ההקלות במס הכנסה עבור התשלומים שמשלם בן עבור אביו השוהה במוסד סיעודי עם קוד של משרד הבריאות?האם כל אחד מהבנים יכול להגיש עבור התשלומים שהוא משלם? האם יש מגבלת הכנסה לצורך קבלת ההקלות? בתודה מראש

    • תשובה
      חיים סנדמן יועץ מס | 14/07/2009 17:03

      אפשר לקבל זיכוי נוסף לכל ילד לפי הכנסות של כל אחד והתשלומים למוסד של כל אחד עבור הורה

    • הטבות בגין תשלום למוסד סיעודי
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 14/07/2009 21:30

      המלם עבור הוריו למוסד סיעודי, זכאי לאחת משתי הטבות לבחירתו: או 2 נקודות זיכוי (ההטבה הזו ניתנת רק לבן אחד, על פי בחירת ההורה) או זיכוי ממס בשיכור 35%סכומים ששולמו ע"י הבן העולים על 12.5% מהכנסתו החייבת של הבן. רשויות המס נוהגות להתחשב רק בסכומים ששילם הבן, ואם מתברר כי חלק מומן ע"י האב (לדןג'-תמורת שכ"ד וכד') הם יופחתו מהסעום המותר. ישש לשים לב, פיצול התשלום ע"י מספר בנים מבטל את ההטבה לאור ה-12.5% הראשונים שלא נכללים. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה... ועוד הבהרה בבקשה
        יעל | 14/07/2009 22:51

        לגבי זיכוי 35% שציינת... האם יש תקרת הכנסה לזיכוי זה? האם הכנסה חייבת לצורך חישוב זה כוללת הכנסה זקופה לשווי שימוש ברכב ומתנות? לתשובתך אודה

        • התקרה הינה להכנסת נטול היכולת לא להכנסת המשלם, והכנסה כוללת כל מה שחייב במס  לת
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 21/07/2009 12:07