פטור ממס על פיצום

  • פיצויים לא פטורים
    ליאור | 13/07/2009 21:30

    פוטרתיי לפני שנה מעבודה לאחר 6 שנים. מיד לאחר הפיטורים משכתי את הפיצויים הפטורים (10,500 * 6 אם אינני טועה). מתי אוכל למשוך את הפיצויים הלא פטורים ללא מס? לגבי ביטוח מנהלים פנסיוני האם יש דרך בה אוכל למשכו ללא קנס? תודה

    • פטור ממס על פיצום
      חנן | 14/07/2009 12:35

      הסכום תמיד יהיה חייב במס ואולם אם הכנסתך תהיה נמוכה בשנה בה תמשוך את הכסף אולי הוא יהיה פטור או במס נמוך

    • תשובה
      חיים סנדמן יועץ מס | 14/07/2009 17:05

      קיבלת כל הפיצויים ביחד שתלם מס או לא שלוי בהכנסות של כל השנה

    • פיצויים פטורים
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 14/07/2009 21:32

      בעבר אכן הייתה אפשרות לפטור נוסף אך הוא בוטל. ניתן לתכנן את המשיכה בהתאם לשיעורי המס תוך תכנון מראש. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה על התגובות. לא הוספתי פרט חשוב, מאז לא עבדתי.
        ליאור | 15/07/2009 07:48

        כלומר מיולי 2008 עד עתה איני עובד. כיצד אני מתארגן על הקלה במס לפיצויים הלא פטורים והאם ניתן למשוך אותם מראש ללא מס או אם מס מוקטן (בניגוד ללמשוך ואז להגיש בקשה להחזר וכו') תודה

        • זה רק מחזק את מה שאמרתי  לת
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 17/07/2009 17:08

          • אוקיי איך מתקדמים עם
            Kיאור | 19/07/2009 21:36

            המשיכה בהתאם לשיעורי המס תוך תכנון מראש

            • בוחנים את כל הנתונים הרלבנטיים מסמכים וכו'  לת
              יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 21/07/2009 12:07