מכירת דירת מגורים בחיוב במס

  • חישוב מס שבח
    אלון | 12/07/2009 01:17

    אמי מוכרת דירה והיא צריכה לשלם מס שבח - אין לה פטורים. הדירה הקנתה בשנת 91. הבנתי שהחל משנת 2001 מס השבח הוא 20% - נכון? מה לגבי התקופה שלפני זה? . הבנתי שהיא צריכה לשלם לפי גובה המס השולי, אך למעשה היא לא עבדה ואבי היה המפרנס היחיד ( הוא שילם מס שולי בגובה המקסימלי - לדעתי כ50 % באותם שנים). מה לגבי אימי? איך מחשבים לה את גובה מס השבח בתקופה שלפני שנת 2001 ? ( האם לפי אבי שזה 50% או לפי מה ? ).

    • מכירת דירת מגורים בחיוב במס
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 13/07/2009 19:27

      ככלל שיעור המס על מקרקעין שנרכשו לפני השינוי בשיעורי המס מחולק לפי תקופות ההחזקה בין המס השולי ן-20%. מומלץ לתכנן היטב את המכירה בהתאם למעמד המוכר בכדי להקטין את נטל המס. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל מפורום דיני מיסים