ניכוי מס במקור

  • ניכוי מס במקור
    גדעון | 11/07/2009 16:51

    עוסק מורשה בעל מחזור חודשי של כ 50000 ש"ח האם הוא חייב לנכות מס במקור? מהו המחזור השנתי שבו מחייב החוק לנכות מס במקור בעסק סיטונאי. האם מס הכנסה חייב לשלוח דרישה לניכוי מס במקור

    • ניכוי מס במקור
      ג'קי | 13/07/2009 02:18

      שלום, אני מקווה שאינני טועה ומטעהניכוי מס במקור הכוונה היא כי המקור ממנו מתקבלת ההכנסה אצל האזרח הפרטי מנכה את המס והאזרח מקבל את ההכנסה - נטו.כמו למשל, משכורת של עובד או הגרלה של פיס.אולי התכוונת להגשת דו"ח שנתי? אם כן, כל עצמאי מחויב להגיש דו"ח ומי שלא עושה כן תיפסק לו שומה לפי מיטב השפיטה.

    • ניכוי במקור
      עדי לויט | 13/07/2009 14:04

      הנושא מורכב התקנות לניכוי מס במקור שלובות ביחד עם הוראות ניהול ספרים. לכן מה שאתה צריך לבדוק האם לפי הוראות ניהול ספרים אתה חייב לנהל כפולה. במידה ולא אין לך מחויבות לנכות במקור.אבל...ישנם תשלומים מסוימים שבכל זאת עלייך לנכות למשל דמי שכירות ולכן כפי שציינתי הנושא מורכב. אני מקווה שעזרתי בברכה עדי