חבות במס של תושב ישראל על הכנסות מחו"ל

  • דווח במס על חברה לא ישראלית
    ליפז | 02/07/2009 11:54

    אדם בעל מניות בחב' ציבורית אמריקאית אשר מעולם לא דיוח על הכנסתו בארץ, אולם לא העביר כספים ולא נוצר שום קשר מאותה הכנסה בארץ פרט לאדם עצמו שהוא תושב ישראל. האם יש חבות במס? האם ניתן להפנות אותי לסעיפי החוק? תודה

    • חבות במס של תושב ישראל על הכנסות מחו"ל
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 02/07/2009 13:42

      לעניין רווחי הון זה עשרות שנים עצם היותו של הנישום תושב ישראל, חייבה אותו במס על רווחי הוון שלו מכל העולם, ולעניין הכנסות פרותית החל מ-2003 כל הכנסה חייבת במס אצל המוגדר תושב ישראל. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים