בקשה להחזר מס רכישה

  • איך מקבלים החזר מס רכישה?
    אביבית | 30/06/2009 07:19

    שלום, ברשות בעלי דירה שהוא משכיר, הוא רכש אותה לפני 4 שנים לערך. לפני פחות משנה רכשנו דירה למגורים ושילמנו את האחוז הגבוה 3.5% של מס רכישה. בקרוב אנו נמכור את הדירה הראשונה [המושכרת]. האם אנחנו זכאים להחזר עבור המס הגבוה ששילמנו? כיצד מבצעים זאת? תודה, אביבית

    • בקשה להחזר מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 01/07/2009 23:06

      אביבית שלום בהתאם לעובדות שציינת מומלץ כי תגישי בקשה להחזר מס רכישה. הבקשה תוגש כמובן רק לאחר מכירת דירתך הנוכחית, ובכפוף שלא יחלפו שנתיים מרכישת הדירה השנייה. הליך הגשת בקשה להחזר מס הינו בתוקף סמכותו של מנהל מס שבח לפי סעיף 85 לחוק, לתקן שומה תוך 4 שנים אם נתגלעה טעות בשומה שלא היתה ידועה. בעניינכם מכירת הדירה נודעה רק כעת, ולכן קיימת לכם הילה להגשת בקשה להחזר מס רכישה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • אחד העם 22 פתח תקוה
        צבי גילת | 14/08/2014 11:42

        למי מגישים בקשה להחזר מס קניה ?