הסכם שיתוף - כיצד למלא

  • דיווח לרשויות המס אודות הסכם שיתוף
    מתמחה צעירה | 21/06/2009 12:20

    שלום רב, נעשה הסכם שיתוף בין בעלי קרקע, ועכשיו כמובן רוצים לדווח לרשויות המס.. מהם הפטורים בהם ניתן להשתמש במצב של הסכם שיתוף? מבחינה פרקטית של מילוי המש"ח - האם ה"ה שעשו את הסכם השיתוף נרשמים גם כמוכרים וגם כרוכשים? איך ממלאים??? האם ידוע לכם על הנחיות מסויימות? (כי לא מצאתי על אף שחיפשתי לא מעט..) תודה

    • הסכם שיתוף - כיצד למלא
      עו"ד אשר טולדנו | 21/06/2009 13:35

      שלום רב, יש למלא מש"ח כחול. הצדדים להסכם השיתוף יופיו הן כמוכרים והן כרוכשים. הפטור ממס שבח מתקבל אוטומטית. הייתי ממליץ לך אפשרות של רישום הערת אזהרה בדבר הסכם שיתוף (בקשה עליה יחתמו כל בעלי המקרקעין במושע) וכך לייתר את הצורך באישור מס שבח לטאבו.

      • אשר שלום
        אלי | 06/11/2013 10:59

        אשר
        האם תוכל להפנות אותי להוראת חוק בעניין הפטור בתשלום מס שבח