רכישת דירה מקבלן - דיווח מס רכישה

  • מס רכישה על דירה נוספת
    עדי | 21/06/2009 10:40

    הנני בעלת דירה יחידה שנרכשה ב- 9/06 , ברצוני לרכוש דירה נוספת בחודש הקרוב מקבלן, שמועד איכלוס הדירה החדשה הוא 08/11 לגבי מס הרכישה: ברצוני לשלם מס רכישה כמו על דירה יחידה ולהתחייב כי הנני מוכרת את הדירה, האם ניתן? האם התנאי הוא שמכירת הדירה צריכה להעשות שנתיים מיום חתימת הדירה הראשונה או 12 חודשים מיום הכניסה לדירה החדשה? עם מי עליי לדבר בנושא זה במס הרכישה

    • רכישת דירה מקבלן - דיווח מס רכישה
      עו"ד אשר טולדנו | 21/06/2009 13:32

      שלום רב ושבוע טוב עדי, ראשית הנני ממליץ בחום, כי תקבלי עלייך ייצוג משפטי של עו"ד המתמחה בדיני המקרקעין, על-מנת שייצג אותך נאמנה בהסכם רכישת הדירה מהקבלן (בא-כוח הקבלן לו את משלמת שכר טרחה מייצג את האינטרסים של הקבלן בלבד וכך גם מצויין בטיוטת ההסכם שבודאי נמצאת כבר בידייך). לשאלתך, אם תצהירי בחלק ו' של טופס הדיווח לרשויות מיסוי המקרקעין (טופס המש"ח הירוק) כי את מתכוונות למכור את דירתך הראשונה תוך 24 חודשים מיום חתימת חוזה רכישת הדירה מהקבלן, יוקפא החיוב במס על הדירה השנייה עד למועד זה. במקרה של רכישת דירה מקבלן המועד יכול להתארך עד ל- 12 חודשים מהיום בו נתאפשרה מסירת החזקה בדירת הקבלן. הכתובת לבירור שאלותייך הוא העורך דין אותו תמני לבדוק עבורך את חוזה רכישת הדירה מהקבלן והנלווים לו (מי הוא הקבלן, היתרי בנייה, מסמכי הבנק הממשכן של הפרוייקט וכו'). בהצלחה ומזל טוב עדי

      • המשך תשובה
        עו"ד אשר טולדנו | 21/06/2009 14:02

        המשך תשובה: רצ"ב לשון סעיף 67 לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ"ג- 1963, המדבר על הסכם שיתוף: פטור באיחוד וחלוקה (תיקון מס' 49) תשס"ב-2002 67.* (א) על מכירת זכות במקרקעין, שהיא חלוקת מקרקעין בין כל בעליה המשותפים או שהיא איחוד מקרקעין, יחולו הוראות אלה: (תיקון מס' 55) תשס"ה-2005 (1) לא שולם סכום הפרש בכסף או בשווה כסף (להלן - סכום הפרש) - פטורה המכירה ממס; (2) שולם סכום הפרש - פטורה המכירה ממס, למעט מכירת הזכות שבשלה שולם סכום ההפרש. (ב) בסעיף זה - (תיקון מס' 55) תשס"ה-2005 "איחוד מקרקעין" – (1) איחוד חלקות גובלות או חלקות רצופות לשם תכנונן מחדש, לרבות איחוד חלקות כאמור לפי תכנית כמשמעותה בחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965; (תיקון מס' 58) תשס"ז-2007 (2) מכירה של חלק מזכות במקרקעין שתמורתה היא בניה על יתרת המקרקעין בחלקות גובלות או בחלקות רצופות; "הזכות שבשלה שולם סכום הפרש" - החלק היחסי מהזכות במקרקעין שנתן המוכר, שהוא כיחס שבין סכום ההפרש שקיבל המוכר, לבין הסכום הכולל של שווי הזכות במקרקעין שקיבל המוכר עקב איחוד המקרקעין או חלוקת המקרקעין, בתוספת סכום ההפרש שקיבל המוכר.