תשובה

  • מס על דירה בירושה
    משה | 17/06/2009 22:15

    האם קיים מס על דירה בישראל כאשר למנוח ישנה דירה נוספת בבעלותו הנמצאת בחו"ל?

    • תשובה
      עו"ד אשר טולדנו | 18/06/2009 00:21

      שלום רב משה, דירה בחו"ל אינה נמנית עם ספירת הדירות בארץ לעניין מס רכישה. אם לא מכרת דירה ב-4 שנים האחרונות תהא זכאי למכור את הדירה בארץ בפטור ממס שבח.

      • הבהרה
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 18/06/2009 13:27

        אם דירתך מירושה הינה דירתך היחידה בישראל וב-4 השנים האחרונות לא היית בעלים של יותר מדירה אחת בישראל במקביל, די אם חלפו 18 חודש מאז הפעם האחרונה שניצלת את הפטור כדי שתהיה זכאי כעת לפטור. כמו כן, אם למנוח הייתה רק דירה אחת בישראל בפטירתו ואם הוא היה מוכר אותה הוא היה זכאי לפטור ואתה בן זוג או צאצא של המוריש, תהיה זכאי לפטור עצמאי של דירת ירושה שאינו פוגע בשאר הפטורים. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

        • תגובה על ההבהרה
          עו"ד אשר טולדנו | 18/06/2009 18:33

          עו"ד פוגל היקר: הפונה מציין כי הדירה נמצאת בחו"ל. משכך, אין רלוונטיות באמור "בהבהרה" שציינת.

          • נחיצות ההבהרה
            יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 19/06/2009 11:41

            ראשית הפונה לא ציין שאין לא דירות נופות בארץ. כמו כן היה והקונ ירכוש כעת דירה וירצה למוכרה לפני שיחלפו 18 חודש ממכירת דירת הירושה, הרי שההבהרה מאוד רלבנטית. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

            • עו"ד טולדנו היקר, מקווה שתיקח את זה למקום חיובי,
              דנה | 21/06/2009 03:45

              כשמישהו מנסה לגרום לאחרים להראות לא טוב זה לא מעלה את קרנו. ההיפך. זה רק גורם לו להיראות באור לא חיובי. מקווה שאיכשהו תצליח לקחת את זה כביקורת בונה ולנסות ללמוד מזה ולראות את זה כהזדמנות לשפר משהו, כי ללא ספק ניכר שאין לך כוונות רעות ואתה רוצה לעזור.

              • תגובה לדנה "המחנכת"
                עו"ד אשר טולדנו" | 26/06/2009 18:57

                דנה היקרה, יש לענות על שאלות הפונים ולא לבלבל אותם במתן מענה על מצבים תיאורטיים שאינם עונים על המקרה המבוקש ורק מבלבל. את "סדרת החינוך" תשאירי לעצמך.