מכירת 2 דירות ורכישת דירה חדשה

  • מס רכישה
    אליק | 16/06/2009 18:16

    שלום רב, עד לפני כחודש וחצי היו בבעלותי 3 דירות. לאחרונה מכרתי שניים מתוך שלושת הדירות (נחתם חוזה אך אנחנו עדיין מחכים לאישורי מס ועירייה ולכן הרישום בטאבו על שם הקונים עדיין לא התבצע). בשבוע שעבר חתמתי על חוזה לקניית דירה חדשה מקבלן. האם אוכל לבקש פטור ממס רכישה בהנחה שאמכור את דירתי הנוספת תוך שנתיים, או שמבחינה משפטית יש בבעלותי 3 דירות מכיוון שהרישום על הידרות שמכרתי עוד לא הסתיים?

    • מכירת 2 דירות ורכישת דירה חדשה
      עו"ד אשר טולדנו | 16/06/2009 19:00

      שלום רב, תחילה אתייחס להבטי מס שבח אליהם לא התייחסת בשאלתך, אך גם להם חשיבות רבה: נא ציין אילו סעיפי פטור דווחו במכירת 2 הדירות ? האם עשית שימוש בהוראת סעיף 49 ה (מכירת 2 דירות וקניית שלישית בשווי של לפחות 75% משווי 2 הדירות הנמכרות ). אם לא, ובאמת מחיר הדירה השלישית שווה לפחות 75% משווי שתי הדירות הנמכרות, ניתן לבקש תיקון שומה, בהתאם להוראת סעיף 85 לחוק מס שבח וכך לא להיות מחוייב במס שבח בגין מכירת 2 הדירות. לשאלתך, לעניין מס רכישה המועד הרלוונטי הוא יום חתימת החוזה ולא יום רישום הזכויות בטאבו.ולכן הנך נחשב כבעליה של "דירה יחידה" ותשלום מס הרכישה יהיה לפי מדרגות מס הרכישה. בברכה.

    • 3 דירות
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 17/06/2009 10:38

      תשומת ליבך לכך שאם אינך יכול לנצל פטורים על כל הדירות, בצע חישוב מס משוער, כך שהפטור יתבקש על הדירה עם המס הגבוה יותר, והדירה עם המס הנמוך תהיה דירה בחיוב. שים לב, מכירת הדירה השלישית (אם אינה בעלת פטור מיוחד, כמו דירת ירושה) תתחייב ככל הנראה אף היא במס. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים