דירת מתנה

  • שלום רב! שאלה לגבי מס שבח על נכס שהתשלום עליו מתנה
    יפה | 14/06/2009 16:12

    שלום רב! חתמנו על קניית דירה, שהמטרה היא לשפץ ולמכור אותה. את הכסף קיבלנו מההורים כמתנה, ועורך הדין אמר לנו שלא נוכל למכור את הדירה 3 שנים בפטור ממס שבח בגלל שאת הכסף קיבלנו במתנה. אני טיפה מתמצאת במס שבח ובחיים לא שמעתי על זה.. הכצעקתה? יש משהו כזה? ושאלה נוספת אם אפשר, את מחיר השיפוץ אפשר לקזז כפחת? והאם נדרש לשמור קבלות עבור השיפוץ וכו'? תודה רבה מראש!!!

    • דירת מתנה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 14/06/2009 19:40

      סעחף 49(ו) לחוק קובע כי דירת מתנה (לפחות מחציתה) תופטר ממס אם נותן המתנה הורה 3 שנים, ואם תגורו בה ואתם נשואים שנה. אכן עוה"ד צדק. כל העלויות של השיפוצים מהווים הוצאה באם בעתיד יחול מס על המכירה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • קודם כל תודה על תגובתך המהירה! העניין הוא..
        יפה | 14/06/2009 23:22

        העניין הוא שהדירה לא במתנה, הדירה נקנתה ממוכר לא קשור, היה הסכם מכר, היא דווחה במס שבח וכל השאר, רק הכסף שהתקבל בשביל לקנות את הדירה הוא במתנה, כלומר, ההורים מימנו (ליתר דיוק - סבא וסבתא...). זה משנה את התשובה? ושוב תודה רבה!!

        • דירת מתנה
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 19/06/2009 11:46

          הסעיף מוסיף ואומר שיראו קבלת 50% מחיר הדירה בתוך 3 שנים לפני רכישתה כקבלתה במתנה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

    • נראה לי שלא הבינו אותך
      טל אביטן-רו"ח | 18/06/2009 23:04

      את הכסף לרכישת הדירה קיבלתם מההורים ולא הועברה הדירה אליכם במתנה -זה מה שאני הבנתי מדבריך ולכן סעיף 46(ו)אינו חל