קיזוז הכנסות שכ"ד

  • קיזוז הכנסות שכר דירה מתשלום שכר דירה
    יורם | 11/06/2009 18:24

    אני מקבל דמי שכירות משתי דירות שברשותי במקביל אני שוכר בדירה ומשלם דמי שכירות סכום ההכנסה משכירות גבוה מסכום השכר דירה שאני משלם האם ניתן לקזז את תשלום דמי השכירות מההכנסות

    • קיזוז הכנסות שכ"ד
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 11/06/2009 19:33

      אפתח ואומר כי החוק בעייתי ויוצר עיוות, ועל פניו ככלל הדבר בלתי אפשרי. יש חריגים כמו קשיש בבית אבות או מגורים באזורי ספר או שיפור מגורים לצרכי עבודה, אך הסטנדרט בעייתי. אולי מומלץ לפנות לרוינג למ"ה, אך לא ידוע מה סיכויו. יתכן שצריך דון קישוט כמו ורד פרי שילך למשפט עם מ"ה כי כלכלית מי שיש לו דירה בבעלות והוא משכיר אותה ושוכר דירה אחרת זה מעוות שהוא יצטרך לשלם מס על הסכום המקביל. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה
        עוזי | 12/06/2009 07:33

        תודה באמת יש עיוות

      • לעו"ד יצחק פוגל, האם תשובתך משתנה בנסיבות שלהלן?
        עוד גולש | 14/06/2009 11:06

        שלום רב, אני גולש שהשאלה שלעיל ניקרה במוחי מזמן אך לא העליתיה על אתר(תרתי משמע). שאלתי היא: 1. האם כאשר הכנסותי משכ"ד (של דירה אחת בלבד שאני משכיר, בסכום העולה על תקרת הפטור. 5000 ש"ח לחודש) נמוכות מהוצאותי לשכ"ד שאני משלם עבור דירה שאני שוכר עבורי בסך 6000 ש"ח לחודש, ניתנות לקיזוז? 2. אם כן, האם ההפרש בסך 1000 ש"ח יהיה חייב במס/בדיווח, או שייחשב לסכום פטור מפאת גובהו? 3. אם אני חייב במס לאחר הקיזוז, מה גובה המס?

        • בדוק את השאלה הנתונים לא מסתדרים  לת
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 14/06/2009 19:30

          • אכן טעות בניסוח. האם תשובתך משתנה כעת?
            עוד גולש | 16/06/2009 09:50

            הכנסותי משכ"ד שאני משכיר נמוכות מהוצאותי לשכ"ד, עבור דירה אחאת כמובן, שאני שוכר. האם ההפרש בסך 1000 ש"ח חייב בדיווח?. האם יחול עליו מס? או נחשב כסכום פטור? תודה רבה מראש

      • לא מדוייק
        טל אביטן-רו"ח | 18/06/2009 23:15

        ישנו סעיף עלום בפקודת מס הכנסה שמאפשר בתנאים מסויימים לקזז הוצאות שכירות מהכנסות השכרת סעיף 17(12)

      • הבהרה ותגובה
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 19/06/2009 11:49

        מי שעבר לדירה זמנית לצורך עבודתו או עיסוקו והשכיר את דירתו הקבועה יוכל לקזז את העלות עד לגובה ההרכנסה וזאת עד 5 שנים מהמעבר. התנאי עבר לצורך עבודתו או עיסוקו. שיפור דיור עקב הגדלת המשפחה לדןגמא לא נכלל. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

    • יש אפשרות במקרים מסויימים
      טל אביטן-רו"ח | 18/06/2009 23:16

      פנה לייעוץ מקצועי