הקלות מס

  • הנחה/פטור על מס רווחי הון
    נאווה | 08/06/2009 06:35

    1. האם לגימלאי ללא פנסיה, שמקבל רק קיצבת זיקנה אבל בעל תוכניות חסכון בבנק יש הקלות או פטור על מס רווחי הון? אם כן - מה עליו לעשות כדי לממש את זכותו? 2. איזה הקלות במס רווחי הון חלות על נכה שנקבעו לו 100% אובדן כושר עבודה מהביטוח הלאומי? תודה מראש על תשובה מוסמכת.

    • הקלות מס
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 08/06/2009 19:31

      אין הנחה מיוחדת לפנסיונר על רווח הון, אך יש על ריבית. לצורך הפטור לנכה יש להגיש בקשה למ"ה ולעמוד בפני ועדה רפואית משותפ עם ביטוח לאומי. רק אישור מהם יקנה הטבות מס לנכה. רווח הון בידי נכה שאין לו הכנסות אקטיביות פטואר עד כ-60000 ש"ח לשנה לערך. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים