אפשר בבקשה לענות לשאלתי?

  • לא מורידים מס
    מבולבלת | 02/06/2009 11:20

    שלום רב, אני עובדת בארגון מסודר מזה 5 שנים. במהלך התקופה הריתי פעמיים והייתי בשתי חופשות לידה ארוכות (בנות 7 חודשים) . חזרתי לעבודה לאחר תום חופשת לידתי השניה לפני חודשיים בדיוק. בחודשיים הללו ראיתי בתלושי המשכורת שאין לי סעיף מס הכנסה בחלק של הניכויים ולכן לא יורד לי תשלום על מס, וזאת למרות שמשכורתי היא 7000 שח ברוטו בקירוב. ביטוח לאומי וביטוח בריאות נוכו ממשכורותיי ללא דופי. מה אני כשכירה אמורה לעשות? האם יכול להיות שמגיע לי החזר של מס הכנסה על כל התקופה שהייתי בחופשת לידה ולא השתכרתי ולכן לא לוקחים לי מס נוסף? האם עלי לדווח על כך? אני חוששת שמישהו בלשכת המס יחליט שעלי להחזיר החזר גבוה מאוד של מס הכנסה בבת אחת מכסף שאין לי לשלם אותו. זו לא אמורה להיות אחריות המעביד? אני הרי לא עצמאית ואיני חייבה בחובת דיווח כלשהו למס הכנסה. זה אמור להיות דבר אוטומטי. בתודה מראש, מבולבלת

    • אפשר בבקשה לענות לשאלתי?  לת
      מבולבלת | 02/06/2009 15:57

    • ניכוי מס
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 06/06/2009 23:40

      המעביד מבצע חישוב מס שנתי ולאור זאת שבתקופת החופשה ללא תשלום לא השתכרת, הרי שעם חזרתך לעבודה לא נוכה לך מס, שזה הגיוני. מצד שני בגין דמי הלידה הביטוח הלןאומי תמיד מנכה פחות ממה שצריך. את שכירה ואינך חייבת להגיש דו"ח. בברכה עו"ד , (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים