משכנתא עבור מה?

  • קיזוז רווח הון
    יוני | 25/05/2009 11:27

    נאמר לאשתי ע"י היועצת בבנק כי אם אני לוקח משכנתא סביר להניח שלא אצטרך לשלם מס רווח הון בגין ני"ע שלי. האם נכון שאפשר לקזז רווח הון כנגד משכנתא?!

    • משכנתא עבור מה?
      עדי | 25/05/2009 16:08

      משכנתא עבור נכס פרטי או עסקי? אבל זה לא כל כך משנה רווח הון ניתן לקזז כנגד הפסד הון בהגבלות שונות ולכן לא כל כך מובן תשובתה של היועצת

      • משכנתא
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 25/05/2009 20:01

        ליוני על פי הדין היום הוצאות משכנתא אינן מותרות בניכוי, למעט אם מהנכס בגינו נלקחה המשכנתא יש הכנסות, כמו שכירות. אחרת המימון מהוון לעלות הנכס. מה שכן אם המשכנתא כוללת ביטוח חיים ניתן לקבל זיכוי כלשהו מהמס. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים