חלוקת נכסי עיזבון

  • חלוקת נכסי עזבון
    משה | 20/05/2009 13:11

    מה הדרך הטובה ביותר לבצע מכירה של נכסי עזבון בפטור ממס/תשלום במס המינימאלי, כאשר ישנם 2 מצויים בצוואה ו-2 דירות. כאשר לכל אחד מהמצווים 50% בכל אחת מן הדירות (למרות שהמלצנו למנוח לייחד נכס לכל אחד מהמצווים בנפרד, הוא החליט שלא לעשות כך והעניק 1/2 בכל אחת מן הדירות).

    • חלוקת נכסי עיזבון
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 20/05/2009 14:35

      למשה שלום בהתאם לסעיף 5 לחוק מיסוי מקרקעין חלוקת עזבון בין יורשים אינה מכירה ובתנאי שזו החלוקה הראשונה. לאור זאת מומלץ לפנות בהסכמה לבית המשפטנ המוסמך בבקשה לחלק מחדש את העזבון כך שכל יורש יקבל דירה. ורק לאחר מכן לרשום את הדירות על שמכם. אני ניח שהדירות שוות בערכן, אחרת אםיש השלמות שלא מתוך נכסי העיזבון המדובר במכירות חלקיות החייבות במס. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחקפוגל מנהל פורום דיני מיסים