עבודה נוספת

  • מס הכנסה -עבודה נוספת בפנסיה
    ריקי | 19/05/2009 12:54

    שלום ותודה מראש. יוצאת לפנסיה עם גימלה של 3000 ש"ח ממשרד החינוך. אני בת 60. יש לי הצעה לעבוד כמטפלת בסכום של 4800 ש"ח. המעסיקים רוצים להצהיר על העסקתם אותי כדי לקבל החזר ממס הכנסה -לפי החוק שיכנס בינואר.(יצהירו רק בינואר) 1. האם אצטרך לשלם מס, אם יצהירו על עבודתי?

    • עבודה נוספת
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 19/05/2009 14:11

      לא ברור אם יש לך פטור 35% לקצבה. אם כן הכנסתך החייבת הינה כ06800 אחרת 7800. על שני הסכומים יחול מס ויהיה עלייך לעשות תיאום מס. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

    • מס הכנסה-הכנסה נוספת
      ריקי | 19/05/2009 16:07

      תודה על תשובתך. אני רוצה להסביר. קיבלתי רק 32% פנסיה ואלה ה-3000 ש"ח, נאמר לי במשרד החינוך שאני יכולה לעבוד ללא תשלום מס, עד השלמה ל70%. כך ששאלתי אם אני פטורה ממס אם משכורתי כמטפלת תגיע עד ה-70%. אני בת 60. אני מזכירה שהמעסיק רוצה להצהיר עלי כמטפלת על מנת לקבל ההחזר לפי החוק החדש, מינואר. תודה ריקי