שכר דירה בחול

  • שכר דירה מהשכרת דירות בארה"ב
    מתעניין | 10/05/2009 13:53

    תושב ישראל,הרוכש דירות מגורים להשכרה, בארה"ב (אין לו תיק במס הכנסה). 1. איך מדווח? 2. מה שיעור המס בארץ? 3. מה לגבי "כפל מס"? תודה *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות השכרת דירה

    • שכר דירה בחול
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 10/05/2009 23:10

      ככלל המיסוי הינו פרסונאלי ולכן תושב ישראל חייב במס על כלל הכנסתו העולמית. יש חובת הגשת דוח שנתי, ואני מניח שהחל משנה הבאה גם יוטלו מקדמות. קיימים שני מסלולים לבחירת הנישום: הראשון-מס מלא על ההכנסה החייבת תוך זיכוי על המס בחו"ל. השני 15% על המחזור בניכוי פחת בלבד. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים