הפקדות

  • הטבות מס להפקדת לקופת גמל למי שאין לו הכנסה?
    אורן | 03/05/2009 10:18

    שלום אשתי לא עובדת. חשבנו לפתוח לה קופת גמל ולהפקיד בה כספים? 1. האם עדיין זה זכאי לפרטו ממס על רווחי הקופה (בתנאי משיכה בגיל פנסיה)? 2. מהי תקרת ההפקדה הזכאית בזה? 3. בהנחה שממשיכה לא לעבוד - האם עדיף לעשות זאת דרך קרן השתלמות - ואז הכספים זמינים אחרי 6 שנים? תודה אורן

    • הפקדות
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 03/05/2009 14:32

      לאורן אין בעייה להפקיד לקצבה. הסכום לא ישתלם באופן חד פעמי אלא כגמלא, ולא בטוח בכלל שכולו יהיה פטור. אין תקרה כיום, כי במילא הכל לקצבה. קרן השתלמות אפשרית רק לבעל הכנסה מעסק או שכירשמעבידו משלם, כך שהפתרון אינו רלבנטי. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים