אשר טולדנו משיבך

  • מס רכישה
    רינת | 23/04/2009 07:42

    בוקר טוב יש לי שאלה לגבי מס רכישה . להורים שלי יש שתי דירות בבעלותם כאשר על הדירה השנייה כמובן שילמו מס רכישה . המצב כרגע שאת הדירה השנייה מוכרים ורוכשים דירה אחרת במקומה . מה הדין לגבי מס הרכישה ששולם על הדירה השנייה אותה מוכרים האם לא מקבלים החזר על הכסף הזה ????? או לפחות מקזזים את הסכום הקודם אשר שילמו מהסכום אשר אותו צריך לשלם בדירה החדשה שירכשו כך שזאת תהיה דירתם השנייה . תודה רינת

    • אשר טולדנו משיבך
      אשר טולדנו | 23/04/2009 10:13

      לעניין מס רכישה אשיבך, כי אין עניין של קיזוז על מס הרכישה ששילמת עבור הדירה השנייה הנמכרת. על הורייך יהא לשלם מס רכישה עבור הדירה החדשה שיירכשו במדרגות מס של "דירה שנייה" דהיינו: עד 873,500 ש"ח - 3.5 % מעל 873,500 ש"ח - 5 %. בכל מקרה מומלץ להורייך לקבל ייצוג של עו"ד המתמחה בתחום על מנת לייצגם נאמנה במכירה וברכישה של הדירה תחתיה.

    • מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 23/04/2009 15:00

      לרינת שלום ההטבה היחידה, אם ניתן לקרא לה כך, הניתנת לגבי מס רכישה, הינה רק במקרה בו מכירת דירת המגורים חייבת במס, שאז מס הכישה יהווה הוצאה מוכרת בניכוי, ויקטין את סכום המס המשולם. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים