מס רכישה

  • מיסים?
    ss | 31/03/2009 17:20

    בבעלותי דירה שהיא מושכרת. אני אם יחידנית . איו מזונוץ רק שכ"ד. גרתי אצל אמי ז"ל .ירשתי חצי דירה שלה. את החצי השני, שירש אחי, אני רוכשת ממנו באילוץ. האם אני חייבת במס רכישה? אמי שילמה מס מלא על הדירה כשרכשה אותה. את דירתי אצטרך למכור. מה יהיה כשאמכור את דירתי?

    • מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 01/04/2009 10:22

      לשואלת רכישת דירה או חצי בתמורה חייבת במס רכישה מלא גם אם זה מאחיך ובאילוץ. מתנה מאח מאפשרת תשלום שליש ממס הרכישה הרגיל. כשתמכרי את דירתך תהיי זכאית לנצל את הפטור הרגילים, קרי אחת ל-4 שנים למי שיש יותר מדירה אחת או אחת לשנה וחצי למי שיש רק דירה אחת. היות ולא כל הדירה בירושה לא יעזור הפטור המיוחד ליורשים (גם אם תעמדי בקריטריונים שלו) בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • המשך
        ss | 01/04/2009 17:07

        מכיוון שאני רוצה לגור בדירה, אין לי בעיה לחכות 4 שנים אבל רציתי לשאול, האם זה שאחי רצה ממני כסף, זאת הסיבה שאיננו יכול לתת לי מתנה את חלקו? או שסתם רצה לגרום לי לקושי כלכלי תודה!!!

        • זה לא הפורום לדון בסכסוכי משפחה  לת
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 14/04/2009 11:19